Arkiv

Kreft er stress. Sykdommen utløser mange spørsmål det ikke finnes klare svar på. Hva skjer nå? Hvordan vil fremtiden bli? Det er slitsomt å ikke vite. Forskere ved Oslo universitetssykehus (OUS) har utviklet en stressmestrings-app som kan hjelpe deg med å finne roen mens du er under kreftbehandling.

Les mer!

Ida (33) har senskader etter kreftbehandling. Samtidig prøver hun å leve et normalt familieliv. Hvordan klarer hun å få hverdagen til å gå rundt?

Les mer!

Det er med stor glede vi kan annonsere at første episode av vår splitter nye podkast, Bekreftet – en prat om kreft og sånn, ligger ute på nett. Denne høsten lanserer Ung Kreft ti episoder om hvordan det er å være berørt av kreft i ung alder.

Les mer!

Kreft er noe som rammer andre, ikke deg selv – helt til du plutselig får beskjed om at du har celleendringer som kan utvikle seg til å bli kreft. Dette fikk Ann Helen (29) erfare. Nå ønsker hun at flere får mer informasjon om HPV-viruset.

Les mer!

HPV-vaksinen er viktig for å forebygge underlivskreft. Fra og med skoleåret 2018/2019 vil ikke bare jenter, men også gutter bli tilbudt vaksinen gratis på skolen. Det er en gledelig nyhet! Vi har laget en oversikt over alt du trenger å vite om HPV-viruset, vaksinen og beskyttelse.

Les mer!

Helge Øvreness (28) ble i 2010 syk med leukemi. Under behandlingen fokuserte han på å holde kroppen i aktivitet så godt han klarte. Likevel, på grunn av lang og hard behandling, var det vanskelig å holde seg aktiv over tid. Her forteller han om sin vei tilbake i god form.

Les mer!