Alle våre besøkere har selv erfaring som enten pasient eller pårørende, og har gjennomført et kommunikasjonskurs, så vi er sikre på at de kan møte deg på en god måte. Besøkere har taushetsplikt, og du kan ta kontakt med oss enten du har et konkret spørsmål, eller bare vil treffe noen som også har blitt berørt av kreft i ung alder.

Her kan du lese mer om våre besøkere

Hjernesvulst: Medulla Blastom som 18-åring


Torstein (født 1985) fikk hjernesvulst da han var 18, og gikk gjennom både cellegift, stråling og operasjon før han var ferdigbehandlet året etter. Lurer du på noe om NAV kan det hende dette er fyren du bør prate med, Torstein har nemlig hatt sine kamper, og lang erfaring med NAV-systemet! Torstein har senere engasjert seg i motivasjon, og kan en del om å «bygge folk opp», og ved hjelp av trening få en ny start.
Torstein har vært besøker i Ung Kreft siden 2007, og bor i Bø i Telemark.
tlf: 975 64 538
mail: torstein_sanda(at)yahoo.no 

Leukemi som 15-åring

Ina (født 1989) fikk Akutt Lymfatisk Leukemi som 15-åring, og var under kontinuerlig cellegiftbehandling til hun fylte 18 i 2008. For henne var det redselen for å dumpe et trinn på skolen mye verre enn alt annet, og hårtapet var en stor utfordring. Ina slapp billig fra sykdommen uten senskader i etterkant, og fikk god tilrettelegging på skolen, slik at hun tilslutt fullførte videregående på vanlig tid.
Ina har vært besøker i Ung Kreft siden 2010, og bor ved Revetal i Vestfold.
tlf: 454 37 830
mail: ina(at)ungkreft.no

Hodgkins Lymfom som 18-åring

Ingrid (født 1996) fikk Hodgkins Lymfom når hun var 18 år, og var under cellegiftbehandling i et år. Ingrid blogget om sykdommen, og har slitt noe med fatigue og polynevropati i etterkant. Hun har vært ivrig på å teste ut ulike rehabiliteringstilbud, som kurs på Montebellosenteret og fysioterapi. Det er bedre nå, og hun klarer å jobbe på fulltid med barn og unge.
Ingrid har vært besøker i Ung Kreft siden 2017, og bor i Kristiansand i Vest-Agder.
tlf: 918 13 786
mail: ingrid.bakke96(at)gmail.com

 

Sarkom som 24-åring


May-Britt (født 1981) fikk en sjelden form for sarkom i kneet da hun var 24 år gammel. May-Britt ble behandlet med operasjon og 25 runder med strålebehandling før hun ble ferdigbehandlet i 2016. Etter operasjonen i kneet måtte hun få en hudtransplantasjon, og rekonstruere kneet på nytt. May-Britt har reflektert mye over relasjonen til de nære pårørende, og hvordan alt endres når en blir syk. Hun er opptatt av trening, og bruker mye humor som virkemiddel for å takle sykdom og senskader, hun har nemlig kjent mye fatigue på kroppen etter at hun ble kreftfri.
I dag har hun 2 barn, og bor i Tønsberg med sin samboer. Hun har vært besøker i Ung Kreft siden 2017.
tlf: 476 06 017
mail: maybrittahlstrom(at)gmail.com