Om Ung Kreft

UNG KREFT

Ung Kreft er en organisasjon som arbeider for at unge kreftpasienter og unge pårørende mellom 15 og 35 år skal ha det bra. Det gjør vi ved å arrangere kurs, aktiviteter og moro for medlemmene våre. I tillegg arbeider vi for å fremme unge pasienter og pårørendes politiske, økonomiske og sosiale interesser.

Ung Kreft er en selvstendig, landsdekkende pasientforening som har eksistert i over 35 år. Organisasjonen er drevet på frivillig basis av unge som selv har opplevd kreftsykdom. Det er dette som er kjernen i Ung Kreft; møter du opp til en aktivitet hos oss, møter du likepersoner som har erfaring med å enten være kreftsyk eller pårørende.

Som ungdom og ung voksen er man i rask utvikling, og man skal oppnå mye på kort tid: skole, prestasjon, nettverksbygging, venner, puberteten, utdannelse, jobb og familie. Det er i ungdomsårene man legger til rette for hvordan livet som voksen blir. Når man i tillegg får en kreftsykdom, kan livet fort bli vanskelig. Det er derfor Ung Kreft eksister, for å hjelpe unge berørt av kreft med utfordringene de møter.

Ung Kreft er en aktiv organisasjon som har ulike aktiviteter flere steder i landet.
 

Ung Kreft har som formål:

– å arrangere likepersonsaktiviteter sentralt og lokalt
– å spre kunnskap om unge berørt av kreft
– å jobbe politisk for å fremme unge berørt av kreft sine interesser

 

Støtt oss!

Har du lyst til å støtte arbeidet vårt?

Kontonummer:  1644 30 80116
Vipps nummer: 10198
 

Jubileumsgaver

Noen er så heldige at de føler de «har alt» og ønsker seg ved store anledninger bidrag til et godt formål. Unge berørt av kreft er et godt formål, og gaver til Ung Kreft innbetales på konto 1644 30 80116. Merk innbetalingen med anleding, navn og adresse, slik at vi kan få sendt en takk tilbake.
 

Minnegaver

Det kan oppleves som meningsløst å miste noen man er glad i, men det kan være meningsfullt å hjelpe andre. Noen ønsker å gi minnegave til Ung Kreft i stedet for blomster. Slike gaver kan overføres til kontonummer 1644 30 80116. Send en e-post til post@ungkreft.no med navn på avdøde, samt pårørendes navn og adresse, slik at vi får anledning til å takke.
 

Generell støtte

Gaver til Ung Kreft er ikke kun forbeholdt spesielle anledninger. Du kan når som helst støtte oss i vårt arbeid. Send en innbetaling til kontonummer 1644 30 80116, og merk den med «gave», navn og adresse – med mindre du ønsker å være anonym. Vi har også en egen Vipps-konto med nummeret 10198, hvis du vil vippse oss en gave. Du kan også bidra til vårt viktige arbeid for unge kreftrammede ved å bli støttemedlem. Det koster 300 kr i året, og du vil da få tilsendt medlemsbladet vårt, Unge Krefter, hvert kvartal.

Skattefradrag ved pengegaver: Dersom du gir pengegaver på 500 kroner eller mer, gir det deg rett til skattefradrag. Du kan få skattefradrag for inntil 30.000 kroner. Dette gjelder både privatpersoner og bedrifter. Dersom du ønsker skattefradrag for din gave, må du sende en mail til post@ungkreft.no med navn og fødselsnummer (11 sifre). Bedrifter må oppgi organisasjonsnummer (9 sifre).
 

Produkter til støtte for Ung Kreft

Fuck Cancer-armbånd
Kreft skaper følelser det er vanskelig å sette ord på – for mange er FUCK CANCER det nærmeste man kommer. Inntektene fra salg av armbåndene går uavkortet til kreftforskning og til arbeidet for unge kreftrammede. Kjøpes i Kreftforeningens nettbutikk.

 

Fargeleggingsbok
Ung Kreft har laget en fargeleggingsbok som selges til inntekt for unge kreftrammede og unge pårørende. Alle tegningene er laget av Sunniva Myster (f. 1994) som selv har vært rammet av kreft.

 

 

Burn Cancer-duftlys
Fiskerud Brands er forhandlere av Burn Cancer-duftlys i Norge. 10 % av overskuddet går til Ung Kreft. Duftlysene kan bestilles til butikk ved å kontakte linn@fiskerudbrands.no. Trenger idrettslaget, russebussen eller lokalforeningen din penger? Da har du har mulighet til å selge Burn Cancer-lysene til inntekt for din hjertesak. 10 % av innkjøpsprisen går uavkortet til Ung Kreft, mens overskuddet av salget går til idrettslaget eller foreningen. Bestill et større opplag fra Fiskerud Brands ved å kontakte linn@fiskerudbrands.no eller ringe 913 00 018.