Pia Alexandersen

Styreleder, 19 år, tidligere kreftrammet og pårørende

Mob: 464 56 261

E-post: pia(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?

Pia Alexandersen, 19 år fra Kristiansand, men bosatt i Bergen. Studerer psykologi ved UiB og skal utdannes til sosionom. Rakk å være pårørende tre ganger før jeg ble kreftsyk selv i 2016, og har siden det hatt kunsten å leve tett knyttet til kreften som min absolutt største hjertesak. Har vært aktiv i Ung Kreft Hordaland, Sogn og Fjordane siden høsten 2016 og har et stort driv for å opprettholde sosialkvelder som en møteplass for unge berørt av kreft. 

Hva betyr Ung Kreft for meg?

Ung Kreft har betydd spesielt mye for meg, ettersom at jeg oppdaget organisasjonen i en kritisk tid. Da jeg i russetiden fikk vite at jeg måtte undergå kreftbehandling, bestemte jeg meg likevel for å flytte til og studere i Bergen. Dessverre ble det behov for lengre behandling enn planlagt, og jeg mistet dermed sjansen til å bli kjent med nye i den fremmede byen. Det var inntil jeg fant Ung Kreft! I begynnelsen var det et trygt sted der jeg kunne få et avbrekk fra livet under behandling, og nå er det blitt en gullgruve for nye bekjentskaper og opplevelser jeg ikke kunne fått tak i på andre vis. Ung Kreft er virkelig en særegen arena der man kan møte likesinnede i en uformell og behagelig setting.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft?

Da jeg vandret inn på min første sosialkveld på Haukeland sykehus, hadde jeg nok ikke sett for meg at jeg syv måneder senere skulle sitte som styreleder i organisasjonen, men så heldig ble jeg altså! Det jeg håper jeg kan tilby Ung Kreft, er et friskt blikk og at jeg kan dele mine erfaringer både som tidligere kreftsyk og som pårørende. Jeg ønsker å bli godt kjent med hver enkelt fylkesgruppe slik at vi i hovedstyret kan bli inneforstått med nøyaktig hva som er viktig for å opprettholde de gode tilbudene vi har. Jeg er utrolig ydmyk over den store tilliten jeg er blitt tildelt og håper virkelig jeg kan inspirere andre til å engasjere seg, selv hvis man er helt ny! 

 

 

Asgeir Fagerli Langberg

Asgeir 2 profil nettside

Styremedlem, 24 år, pårørende

Valgt inn for to nye år.

Mob: 970 15 549

E-post: asgeir(at)ungkreft.no

 

Gitte Rudstaden

Styremedlem, 36 år, pårørende

Mob: 952 89 358

E-post: gitte(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?

Gitte Rudstaden, 36 år, fra Løten. Bor der med mine to barn på 6 og 8 år. Jobber som transportleder i tømmerttransporten og har kontor i Moelv. Ble nå gjenvalgt i hovedstyret for to nye år. Jeg er medlem av fylkesgruppa i Innlandet der min søster er leder, og sammen med hun og ei til har vi startet Sjukt Sprek i Elverum. Jeg fikk høre om Ung Kreft da søstra mi ble syk i 2005, rett etter at vi mistet vår far, og i 2006 var vi på helsereisen sammen. Så jeg er i kategorien pårørende og har ikke selv vært syk.

Hva betyr Ung Kreft for meg?

Det er vel etter så mange år som medlem man ser hva det har betydd. Alle vennskapene jeg har fått, alt jeg har lært og ikke minst det at min søster traff sin forlovede på den helsereisen vi var på, mens vi var helt ferske. Og ut av det, så har jeg jo blitt tante. Også har jeg barn som ofte er med, de lærer, ser og hører mye om kreft. De ser hva den kan gjøre, men de ser også hva som er mulig selv om man ikke er 100% frisk.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft?

Sjukt Sprek Elverum var jo et mål, som vi nådde allerede den første året jeg satt i hovedstyret. Jeg er opptatt av at fylkesgruppene skal få til det de ønsker, og at folk skal komme på de aktivitetene som blir satt i gang. Jeg er i dag fylkesgruppenes kontakt i hovedstyret, og jeg kommuniserer med styreleder i hvert fylke før hvert hovedstyremøte. Jeg hadde som mål å være med på å starte workshop med Fuck Cancer-armbåndene, og det har jeg også fått lov til og skal fortsette med. Alle disse målene skal jeg jobbe med å opprettholde og styrke i min kommende perode som styremedlem i Ung Kreft.

Helge Øvreness

Styremedlem, tidligere kreftsyk

Mob: 916 26 567

E-post: helge(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?

Jeg er Helge Øvreness, 27 år fra Oslo. Jeg starter på nytt med studier til høsten 2017. Har hatt kreft og har opplevd å være pårørende. Jeg er prosjektleder for Sjukt Sprek og liker å delta på aktiviteter med fylkesgruppen. Jeg er godkjent likeperson fra Blodkreftforeningen og prøver generelt å stille opp der jeg kan være til nytte.

Hva betyr Ung Kreft for meg?

Ung Kreft er et sted man får treffe andre som har kjent hvordan kreft og kreftbehandling kan virke, ikke bare på kroppen, men også på så mange andre områder av livet, både som pårørende og som rammet. I Ung Kreft har jeg funnet et trygt og godt samhold og fått oppleve mestring psykisk, i aktivitet og sosialt. Jeg har etter hvert også funnet gode venner her.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft?

Først og fremst vil jeg jobbe for Sjukt Sprek både innad i organisasjonen og utad så vi kan nå så mange som mulig. Så ønsker jeg å finne gode måter å vise at Ung Kreft er her for de som kan trenge informasjon og et fellesskap, etter å ha blitt berørt av kreft.

 


Christian Kateraas

Styremedlem, pårørende

Mob: 408 90 572

E-post: christian(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?
Christian Kateraas fra Oslo. Jeg har gått på NTNU og tatt en master i informatikk. Jeg har vært pårørende og har erfaring som leder i Ung Pårørende Oslo.

Hva betyr Ung Kreft for meg?

Ung Kreft er en fantastisk organisasjon som setter folk i kontakt med likepersoner. Ung Kreft består av utrolige folk som utrettelig gir av seg selv for å hjelpe. De inspirerer, motiverer og gleder! De hjelper folk gjennom de tunge tidene ved å dele sine egne erfaringer og opplevelser. Et kjempebra tilbud som flere må få vite om. For meg betyr det mye å kunne delta og hjelpe denne organisasjonen i sitt arbeid.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft?

Å fremme og styrke Ung Kreft slikt at flere får hørt om og deltatt på de flotte tilbudene vi har! Sørge for at ordet spres og at flere får dratt nytte av aktivitetene og samlingene til Ung Kreft. Mitt fokus kommer til å ligge på å hjelpe pårørende og Ung Pårørende.

 

Cathrine Stølan Sundset

Styremedlem, tidligere kreftsyk

Mob: 454 78 644

E-post: cathrine(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?

Cathrine Stølan Sundset fra Drangedal i Telemark. 21 år og studerer rafiografi i Trondheim. Jeg har selv hatt kreft og har mange erfaringer rundt organisasjonene Ung Kreft og Barnekreftforeningen. Jeg er aktiv i Ung Kreft Vestfold, Buskerud og Telemark + at jeg også deltar på aktiviteter i Ung Kreft Midt-Norge. Jeg er også godkjent Ung Kontakt, tilgjengelig i Vestfold, Buskerud og Telemark.

Hva betyr Ung Kreft for meg?

Ung Kreft er en møtearena som er god å ha når man opplever eller har opplevd kreft. Man kan snakke med andre mennesker som man vet har stått i samme eller en lignende situasjon som en selv, og som virkelig forstår. Man knytter sterke bånd som vil vare for evig. En har mulighet til å utveksle erfaringer og lære hvordan man f.eks. skal leve godt med seg selv, enten man er helt frisk eller sliter med seneffekter. Alle har ulike opplevelser og ulike måter å gjøre ting på, og er derfor gode ressurser når man selv står fast eller trenger råd.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft?

Med mitt verv i Ung Kreft ønsker jeg å synliggjøre hvem og hva Ung Kreft er og hva vi jobber for slik at unge berørt av kreft ser mulighetene, fordelene og gledene Ung Kreft fører med seg. Jeg håper at vi kan få opp deltakerantallet på fylkesgruppe-aktivitetene rundt om, og at vi får fylkesgrupper som er trygge og stødige på seg selv. Jeg håper også at vi kan gjøre Ung Kontakt mer tydelig.

 

Astrid Kvale

1. vara, 30 år, uføretrygdet, pårørende og kreftsyk

Mob: 408 40 126

E-post: astrid(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?

Astrid Kvale, 30 år, fra Bergen, bosatt i Os. Har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, men har siden min første operasjon i 2011 vært innom diverse rehabilitering, Nav og arbeidstrening hos Røde Kors, før jeg mai 2016 ble erklært ung ufør. Fikk tilbakefall sensommeren 2016 og har vært gjennom et lengre behandlingsforløp siste året. Aktivt medlem i Ung Kreft Oslo og Akershus fra 2013, og da også Sjukt Sprek Oslo, før jeg februar 2016 flyttet vestover igjen. Er nå medlem i fylkesgruppen Hordaland, Sogn og Fjordane, og er også prosjektmedarbeider i Sjukt Sprek Bergen.

Har forøvrig nylig startet opp workshops for Fuck Cancer Armbånd her i Bergen, og er veldig spent og ivrig på å se hva vi kan få ut av dette fremover.

Hva betyr Ung Kreft for meg?

Ung Kreft ble veldig viktig for meg da jeg etter egen behandling, og også en tøff tid som pårørende til min kjære mamma, sto ganske på bar bakke uten noen klar formening om veien videre i livet. Da var det godt å bli kjent med en gjeng fine folk som forsto hvor vanskelig det kunne være, samtidig som fokuset var på å ha det kjekt sammen. Etterhvert ble også Sjukt Sprek og treningene/aktivitetene der veldig viktig for meg, og i ettertid har lidenskapen for trening og friluftsliv som jeg fikk der, vært det som har holdt meg gående gjennom vanskelige perioder.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft?

Veldig kjekt å igjen få tillit som 1. vara i hovedstyret, og jeg håper å kunne bidra enda litt mer nå når jeg snart er helt ferdigbehandlet og forhåpentligvis mer stabil i formen. Som nevnt er Sjukt Sprek viktig for meg, og jeg håper vi kan klare å få dette tilbudet ut til enda flere den kommende perioden, samtidig som jeg ser viktigheten av å skaffe organisasjonen stabile inntekter, noe jeg håper og tror vi vil få til med blant annet Fuck Cancer-armbåndene.

Sammen håper jeg at vi kan nå ut til flest mulig unge berørt av kreft, slik at de kan oppleve det samholdet og engasjementet jeg fikk bli en del av da jeg trengte det som mest.

 

Anders Fotland

2. vara, 35 år, tidligere kreftsyk

Mob: 938 73 141

E-post: anders(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?

Anders Fotland, 35 år gammel fra Bergen. Ble selv kreftsyk våren 2004. Valgt inn i lokalstyret i Ung Kreft Hordaland, Sogn og Fjordane i 2005 som varamedlem, men har de siste årene sittet som vanlig styremedlem. Ble igjen valgt inn i lokalstyret nå i februar og sitter min siste periode der. Ellers har jeg jobbet som bussjåfør siden 2005 og trives med det. Jeg er en aktiv mann som liker å gå tur i fjellet, trene, fotografere og spille gitar.

Hva betyr Ung Kreft for meg?

For meg har organisasjonen betydd mye. Det at man i en vanskelig situasjon får treffe likesinnede som forstår og kan snakke om alt, er viktig.  For min egen del har jeg knyttet gode vennskap som jeg vet vil vare livet ut. Det er godt å ha en plass hvor en kan dele egne erfaringer, men også ta i mot gode råd og tips fra andre en treffer som er eller har vært i samme situasjon som en selv.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft ?

Ønsker å opprettholde en god kontakt mellom fylkesgruppene og hovedstyret. Prøve å synliggjøre Ung Kreft slik at flere får vite om hvem vi er og hva vi gjør for pasienter som er blitt rammet av kreft. Vise muligheten, gleden og fordelen det er å være med i organisasjonen. 

Tine Glesne Hansen

3. vara, 20 år, tidligere kreftsyk

Mob: 911 44 254

E-post: tine(at)ungkreft.no

Hvem er jeg?

Jeg heter Tine Glesne Hansen, er 20 år og kommer fra Geithus på Modum. Jeg jobber som lærling i Sparebank1 Modum i kontor- og administrasjonsfaget. Jeg har selv hatt kreft og fått mange nye erfaringer av det som jeg ønsker å dele med andre.

Hva betyr Ung Kreft for meg?

Ung Kreft for meg er en god møtearena for både pårørende og de som har hatt kreft. Man blir kjent med andre som har vært i samme situasjon som en selv og får nye erfaringer. Du får også muligheten til å engasjere deg for noe du brenner for og bli kjent med gode, ærlige og pålitlige folk som forstår deg.

Hva ønsker jeg å oppnå med mitt verv i Ung Kreft?

Jeg er helt ny i Ung Kreft, men det jeg ønsker å oppnå er å lære om organisasjonen og få nye erfaringer. Jeg vil også jobbe for at det skal bli enklere for unge å ha med seg sine foresatte gjennom hele sykdomsprosessen.