Bekreftet – en prat om kreft og sånn er vår egen podkast laget av og for unge kreftrammede og pårørende. Programleder Anniken Golf Rokseth har selv hatt kreft tre ganger, og i samtaler med andre unge berørt av kreft tar hun opp temaer som blant annet kjærlighet, vanskelige livsvalg, selvfølelse og drømmer for fremtiden. «Alle» kjenner noen som har kreft, men dette er ikke en podkast om sykdom. Bekreftet – en prat om kreft og sånn handler om unge mennesker som har en historie å fortelle. Den handler om å leve, her og nå.

Podkasten er produsert av Ung Kreft med midler fra LNU Kultur og ExtraStiftelsen. Hver episode handler om en personlig historie og et spesifikt tema. Se i listen under for å finne episodene som passer deg. Du kan også lytte til podkasten i en podkast-app på mobilen din. Ny episode hver tirsdag hele denne høsten.
 

Sesong 2

Om kreft og dating
Pia (26) lever med senskader og smerter etter kreftbehandling. Da hun skulle begynne å date igjen etter kreftdiagnosen, syntes hun det var vanskelig. Når skal man egentlig fortelle en potensiell kjæreste om alt man har vært igjennom og fremdeles sliter med?


 
 
 

Sesong 1

Om å være under kreftbehandling
Christine (29) er operert, får cellegift og skal stråles. Hvordan takler hun endringene som skjer med kroppen? Og går det an å ha det greit, selv om man blir behandlet for kreft?

 

 

 

 

 

Om familieliv og senskader
Ida (33) har senskader etter kreftbehandling. Samtidig prøver hun å leve et normalt familieliv. Hvordan klarer hun å få hverdagen til å gå rundt?

 

 

 

 

 

Om å sette livet på vent
Andreas (23) fikk kreft da han var 16 år. Klassekameratene fortsatte skolegangen, mens han selv falt utenfor. Hvordan har han endelig klart å komme like langt i livet som sine jevnaldrende?

 

 

 

 

 

Om kreft og kjærlighet
Da Mathilde (27) fikk kreft, måtte Jøran (29) trå til som nærmeste støttespiller. Kreftbehandlingen satte forholdet på en stor prøve. Hvordan klarte de å bevare kjærligheten?

 

 

 

 

 

Om å være ung pårørende
Maria (16) sine foreldre har kreft og senskader. Hvordan påvirker det ungdomstiden? Og klarer hun å leve en normal hverdag?

 

 

 

 

 

Om kreft og senskader
Amund (18) fikk en hjernesvulst da han var ni år. Siden har han slitt med omfattende senskader. Går det an å leve et fungerende liv med en kropp som ikke fungerer?

 

 

 

 

 

Om veien til målet
Tine (31) fikk kreft mens hun var student. Veien mot mastergraden ble lang og vanskelig. Hvordan klarte hun til slutt å bli ferdig og få drømmejobben?

 

 

 

 

 

Om kreft og fertilitet
Cilje (33) og ektemannen Kent sliter med å oppfylle familiedrømmen etter kreftbehandling. De har måttet ta et ufattelig vanskelig valg, og det er ikke enkelt å finne frem i fertilitetsjungelen. Hva slags alternativer har de egentlig, når de ikke lenger kan få barn på naturlig måte?

 

 

 

 

 

Om å miste noen du er glad i
Eivind (22) mistet faren sin da han var 16 år. Den siste tiden var tung og krevende, men de fikk likevel mange fine stunder sammen. Hvordan går man videre når en av de viktigste personene i livet dør?

 

 

 

 

 

Om tilbakefall
Programleder Anniken (31) har hatt flere tilbakefall. Under arbeidet med denne podkasten oppdager hun plutselig en klump på halsen. Er kreften tilbake – igjen?

 

 

 

 

 

Bonusepisode
Programleder Anniken forteller hvordan det er gått etter operasjonen, og så har hun en oppfordring til dere lyttere.