Bli med på sommerens flotteste eventyr!

 

Bakgrunn for Felles Start
Fysisk aktivitet har en positiv effekt på kroppen. Det reduserer utmattelse og angst, og fremmer fysisk funksjon og livskvalitet for mennesker som har gjennomgått kreftbehandling. I tillegg gir det en fantastisk mestringsfølelse!

Unge kreftrammede har ofte en utfordrende helsesituasjon, også lenge etter avsluttet behandling. Mange sliter med å komme i gang med trening etter alt de har vært igjennom. Derfor har vi treningstilbudet Sjukt Sprek, der intensiteten tilpasses til deltakernes nivå. Sjukt Sprek bruker treningsinstruktører med formell kompetanse på trening og kreft, og organiseres gjennom ukentlige treninger og månedlige idrettsaktiviteter. Sjukt Sprek finnes i Oslo, Bergen, Elverum, Trondheim, Tromsø og Stavanger. Selv om Sjukt Sprek vokser, ser vi at det er mange som ikke kan benytte seg av tilbudet på grunn av geografiske begrensninger. Med aktivitetscampen Felles Start ønsker vi å tilby tilpasset trening til unge kreftrammede over hele landet. Campen vil inneholde varierte aktiviteter i et valgfritt program med ulik intensitets- og vanskelighetsgrad.

Navnet Felles Start signaliserer det å komme i gang med fysisk aktivitet sammen med andre. Målet er å gi inspirasjon og motivasjon til å fortsette treningen hjemme når campen er ferdig.

Praktisk info om årets aktivitetscamp
I år skal vi til Fagerli leirskole og aktivitetssenter ved Geilo torsdag 20. juni – søndag 23. juni 2019. Her vil vi lage et program som inneholder mange ulike aktiviteter og utfordringer. Er du klar for å vinne Fagerlilekene? Har du prøvd bruskassestabling, eller vil du kanskje bli bedre i kart og kompass på fjelltur?

Leirstedet serverer frokost hvor vi lager og tar med oss matpakke til lunsj. Etter dagens aktiviteter spiser vi felles middag. Gi beskjed om allergier ved påmelding. Vi vil også kjøpe inn felles snacks som fungerer som mellommåltider, med nøtter, frukt og lignende. Dersom du har behov for ytterligere mat, må du ta med dette selv.

Transport
Ung Kreft vil ta seg av bestilling av transport når påmeldingen er ferdig. Hovedsakelig vil det bli busstransport fra ulike byer, men antall påmeldte vil avgjøre dette.

Hvem kan delta?
Unge kreftrammede mellom 15-35 år som har eller har hatt kreft, kan delta på Felles Start. Dette betyr at også friskmeldte kan være med. Hvis du er i tvil om du er i stand til å være med, må du få godkjenning fra legen din. Alle deltakere må være selvhjulpne. Det stilles imidlertid ingen krav til fysisk form utover dette. Programmet tilpasses slik at både de som ikke er vant med å trene, og de som er i god form, får utfordringer og aktiviteter som passer dem.

Aktivitetscampen er kun for medlemmer i Ung Kreft. Hvis du ikke er medlem, kan du melde deg inn her.

Pris
600 kr per deltager (inkluderer transport, aktiviteter, kost og losji).

Er du i tvil om dette er noe for deg? Ta en titt på fjorårets Felles Start.

Det er bindende påmelding.

 

Påmelding

 

Bekreftelse

Spørsmål eller innspill

Dersom du har spørsmål eller innspill til aktivitetscampen, eller lurer på praktiske ting, kan du kontakte prosjektkoordinator Marie Otterbeck Gravråk på marie@ungkreft.no eller på telefon 48252083.