FELLES START
– En aktivitetscamp for unge kreftrammede mellom 15-35 år.

 

Bakgrunn for Felles Start

Fysisk aktivitet kan ha en positiv effekt på utmattelse, angst, fysisk funksjon og livskvalitet for mennesker som har gjennomgått kreftbehandling. Videre fremmer fysisk aktivitet læring og kognisjon, og er et viktig forebyggende tiltak mot livsstilssykdommer og inaktivitet. I tillegg er fysisk aktivitet et helsefremmende tiltak, som åpner for sosial deltakelse, mestringsfølelse, identitet og samhold i tillegg til de positive fysiologiske virkningene i kroppen.

Unge kreftrammede har ofte en utfordrende helsesituasjon, også lenge etter avsluttet behandling, som preges av komplikasjoner som kan gjøre fysisk aktivitet ekstra utfordrende. Erfaringsvis vet Ung Kreft at mange unge kreftrammede sliter med å komme i gang med trening etter tøff kreftbehandling. Trening i «friske» treningsgrupper kan være vanskelig med komplikasjoner som fatigue, som senker energinivået. Dette kompliseres ytterligere ved at unge kreftrammede kan se friske ut, selv om de ikke er fri for komplikasjoner, noe som kan gjøre at man møter manglende forståelse for eventuelle begrensninger.

Dette er noe av bakgrunnen for treningstilbudet «Sjukt Sprek» i Ung Kreft, der intensiteten tilpasses til deltakernes nivå og tar hensyn til målgruppens sykdomshistorie. Tilbudet bruker treningsinstruktører med formell kompetanse på trening og kreft, og organiseres gjennom ukentlige treninger og månedlige, spennende idrettsaktiviteter. Sjukt Sprek er medlemsbetinget, og finnes i Oslo, Bergen, Elverum, Trondheim, Tromsø, Stavanger og Tønsberg.

 

Felles Start

Selv om Sjukt Sprek vokser, ser vi at det er mange som ikke kan benytte seg av tilbudet på grunn av geografiske begrensninger. Med aktivitetscampen Felles Start ønsker vi å tilby tilpasset trening til unge kreftrammede over hele landet.

Vi ønsker å fremme treningsglede, mestring og sosialt samhold hos målgruppen. Campen vil tilby varierte aktiviteter i et valgfritt program med ulik intensitets- og vanskelighetsgrad. Det vil være profesjonelle instruktører på de ulike aktivitetene.

Navnet «Felles Start» signaliserer det å komme i gang sammen med andre, enten det er den fysiske aktiviteten man starter med, eller det å trene sammen med andre som kanskje har de samme utfordringene som deg. Målet er å gi inspirasjon og motivasjon til å fortsette treningen når campen er ferdig, men man får en felles start til nettopp dette.

 

Felles Start 2018

Campen vil bli arrangert torsdag 21.juni – søndag 24.juni  

I år skal vi til Brennabu leirsted i Valdres. Vi vil bo i Hovedhuset, fordelt på 2- 6 sengs rom med dusj og toalett.

Her vil vi lage et program som inneholder blant annet kanopadling, bueskyting, fatbike, zipline, fjelltur og mye annet gøy!

Leirstedet serverer frokost med laging av matpakke til lunsj, og middag.  Allergier gis beskjed om ved påmelding. Vi vil også kjøpe inn felles snacks som fungerer som mellommåltid; nøtter, frukt etc. Dersom du har behov for ytterligere mat må dette ordnes selv.

Transport

Sekretariatet vil ta seg av bestilling av transport når påmeldingen er ferdig. Hovedsakelig vil det bli busstransport fra ulike byer, men antall påmeldte vil avgjøre dette.

 

Hvem kan delta?

Deltakere på aktivitetscampen Felles start er unge kreftrammede mellom 15-35 år som har hatt eller har kreft. Dette betyr at også friskmeldte kan delta. Det må være anbefalt av lege at de kan delta på aktivitetscampen, og deltakerne må være selvhjulpne. Det stilles imidlertid ingen krav til fysisk form utover dette; programmet skal tilpasses slik at både de som ikke har trent på mange år, og de som er i god form, får utfordringer og aktiviteter som passer dem.

Aktivitetscampen er for medlemmer i Ung Kreft.

 

Pris
250 kr for medlemskap i Ung kreft om du ikke allerede er medlem

500 kr per deltager (Transport, kost og losji, og aktiviteter)

 

Bindende påmelding!

Spørsmål eller innspill

Dersom du har spørsmål eller innspill til aktivitetscampen, eller lurer på praktiske ting, så kan du kontakte prosjektkoordinator for Felles Start, Marie Otterbeck Gravråk på marie@ungkreft.no eller på telefon 48252083.