Dessverre er dette prosjektet lagt på is, da vi ikke har nok økonomiske midler til å gjennomføre det.

Vet du om tilskuddsordninger e.l. som kan gi økonomisk støtte til et slikt prosjekt? Tips oss til post(at)ungkreft.no!

Trenger du et avbrekk fra hverdagen? Vil du slappe av og treffe nye mennesker i varme omgivelser? Har du lyst til å være med til Mallorca eller Kanariøyene? Hvert år arrangerer vi Ung Kreft Helsereiser for deg som har eller har hatt kreft.

 

På turen kan du kose deg på stranda, spise is i skyggen av en palme, kjenne sola varme og stikke stortåa i bølgene. Du vil bli kjent med nye mennesker og kan dele erfaringer med andre. I tillegg tar vi deg med på en utflukt – kanskje på safari, på båttur eller noe helt annet.

Reisen blir arrangert som en vanlig sydentur og varer i to uker. Dette er en mulighet til å koble av og ta en pause fra hverdagen, og til å møte mennesker i samme situasjon som deg. Med på reisen er det en reiseleder, en lege, en sykepleier og to frivillige. Totalt er vi en gruppe på 40 personer som vender nesene våre mot sydligere strøk.

På avreisedagen reiser vi fra Gardermoen flyplass med et av de store reisebyråene. Får du tildelt plass, vil du få tilsendt mer informasjon om reisemålet senere.

Uttakskriterier

For å bli plukket ut til å være med må du være mellom 15-35 år og oppfylle minst ett av følgende uttaksskriterier:

  • Du er under eller ferdig med behandling.
  • Du har blitt tildelt plass tidligere, men har vært forhindret fra å delta på grunn av sykdomstilstanden din (dette må dokumenteres i søknadsskjemaet).
  • Du har hatt tilbakefall (personer med tilbakefall stiller på lik linje med de ovennevnte).
  • Du har sosiale eller helsemessige problemer relatert til kreftsykdommen.

Du kan også søke om å ta med ledsager og egne barn. På grunn av at det er begrenset antall plasser, er det ikke sikkert at du får med deg ledsager, eller eventuelt får du bare med deg én ledsager eller ett barn. Dette vil uttaksteamet avgjøre i hvert enkelt tilfelle. Ledsager må ha vært en del av pasientens liv, deltatt i sykdomsperioden og vært en støtte for pasienten. Rullestolbrukere, søkere med betydelige senskader og søkere under 18 år  ha med egen ledsager. Søkes det om å ha med ledsager/egne barn, må et eget skjema fylles ut

Turen er en gruppereise, og derfor må du følge Ung Kreft sine retningslinjer for turen. Alle som får plass blir automatisk medlem av Ung Kreft.
Egenandeler for turen er:

kr. 2 500,- per deltager (pasient)

kr. 5 000,- for ledsager

kr. 2 000,- for barn under 12 år

Barn under 2 år er gratis (spesielle betingelser gjelder)