Tandemhopp fallskjerm

25. juni 2023
kl. 12:00
Tønsberg fallskjermklubb, Flyplassveien 6, 3170 Sem

Påmeldingsfrist: 20.Mai 2023

Ankomst: Alle påmeldte må komme seg til arrangementet selv, ha med litt niste og drikke. Vi kommer til å møte dere hos Tønsberg Fallskjermklubb sine lokaler.

Litt informasjon om aktiviteten:

TANDEMHOPP, Fallskjerm:

FØLGENDE KRAV OG BETINGELSER GJELDER FOR DEN SOM SKAL HOPPE TANDEM:

 • Fylt 18 år - eller fra 16 år med foresattes godkjennelse. Du må ha med skriftlig aksept fra begge foresatte om du er mellom 16 og 18 år. Last ned skjema her
 • Du må undertegne egenerklæring på at du ikke lider av sukkersyke, epilepsi, eller hjertefeil. Ved tvil ta kontakt med oss. Se egenerklæringen i sin helhet
 • Vekt: maks 99 kg. Er vi i tvil må du på vekta før vi hopper med deg!
 • Hopperen må selvsagt ikke være påvirket av rusmidler.
 • God generell helse. Man skal kunne løpe noen meter og lande på begge beina. Ikke gravide.
 • Fra du møter til hoppet er gjennomført går det vanligvis 1 - 3 timer. Men pga. vær eller andre ytre forhold kan det gå opp til 4 timer i sjeldne tilfeller. Ved store forsinkelser eller kansellering varsler vi deg på sms så tidlig vi kan.

Flyet bruker 10-12 minutter til 4000 meter. På turen kan du nyte utsikten over Tønsbergs skjærgård. Vel oppe teller dere ned slik dere har blitt enige om på bakken, og går ut til et fritt fall i ca 200 km/t som har en varighet på rundt 40 sekunder.
I 1500 meter utløser tandeminstruktøren skjermen. Da henger dere høyt over Jarlsberg og kan nyte både utsikt og turen ned i fallskjermen. Du skal ikke se bort fra at du kanskje kan være med å styre skjermen også ned til en myk landing.
Det tar normalt rundt 1 time og 30 min fra dere ankommer til dere er ferdige, men legg inn en god margin på dette da dette er en sport som er avhengig av vær og vind. Sikkerhetskravene for tandemhopp er strenge. Været må være fint med god sikt. Er det for mye skyer eller hvis det regner hopper vi ikke. Grensen for bakkevind er 11 sekundmeter. Med andre ord, legg inn slakk i tidsplanen siden det kan bli noe venting.

For dere som skal se på kan det være smart å ta med litt ekstra klær. Vi har kafeteria og godt med bord og benker på feltet.

ALLE TANDEMELEVER MÅ SIGNERE PÅ FØLGENDE EGENERKLÆRING:
“Jeg erklærer at jeg er fysisk normal og at jeg ikke lider av eller har vært under behandling for hjertefeil eller nyresykdom, langvarig sykdom som har gitt varige mén, sukkersyke, epilepsi, besvimelsesanfall eller kramper, nervøse lidelser, nyresykdom, høyt eller lavt blodtrykk. (Ved tvilstilfelle om medisinsk godkjennelse skal lege konsulteres og F/NLFs legeundersøkelsesskjema fylles ut)

https://nlf.no/sites/default/files/fallskjerm/dokument/21.11.17_legeskjematandem_0.pdf

Jeg er kjent med risikoen som er knyttet til fallskjermhopping og jeg har gjort en selvstendig vurdering av og er klar over mitt eget vurderingsansvar i forhold til risikoen.“

Her er svar på mange av de vanligste spørsmålene og mer info:

https://www.skydivetonsberg.no/tandem

Påmelding:

Send mail til oa@ungkreft.no

Få med:

 • Fullt navn
 • Telefonnummer
 • Fødselsdato
 • Høyde/vekt
 • E-post adresse
 • Om du er kreftrammet eller pårørende...+ evt andre hensyn.

Antall plasser: 9 (første mann til mølla prinsippet som gjelder)

Egenandel : 400kr som vippses til 17389 når man melder seg på.

Men vent på bekreftelse på at du har fått plass før du vippser.

OBS! husk å merk vipps med navn på aktivitet+ ditt eget navn.

Påmeldingen er bindende så egenandelen man betaler er ikke mulig å få i retur dersom det må avlyses av en eller annen grunn.