Har du lyst til å bidra i organisasjonen vår? Det finnes mange måter du kan engasjere deg på.

Likeperson: En likeperson er en person som bruker egne erfaringer til å møte andre mennesker i en lignende situasjon som den man selv har gjennomgått. Ung Kreft driver likepersonsarbeid for både kreftpasienter og pårørende, gjennom Ung Kontakt og Ung Pårørende.

Tillitsvalgt i fylkesgruppene: Fylkesgruppene våre driver et jevnlig aktivitetstilbud for lokale medlemmer. For å sitte i et fylkesgruppestyre, må man velges inn på deres lokale årsmøte, som avholdes mellom 1. januar og 7. februar. Ta kontakt med fylkesleder i din region for mer informasjon. Finnes det ikke en fylkesgruppe i din region? da kan vi hjelpe til med et oppstartsmøte. Ta kontakt med sekretariatet.

Brukerrepresentant: En brukerrepresentant er en person som er med å påvirke beslutninger og prosesser f.eks. i NAV, ved et sykehus eller ved andre helseinstitusjoner. Ung Kreft oppnevner jevnlig brukerrepresentanter til diverse utvalg. Har du lyst til å være med å påvirke Helse-Norge? Send en mail til post@ungkreft.no, og merk den «Brukerrepresentant Ung Kreft», så kan vi lagre deg som potensiell brukerrepresentant i databasen vår.

Ressursperson: Er du glad i å skrive? Eller har du talent for å ta gode bilder? Liker du å snakke med mennesker? Har du sans for detaljer og kan lage flotte bordoppsetninger? Uansett hva du liker å gjøre, har vi helt sikkert bruk for deg. Kanskje du kan hjelpe fylkesgruppene med å skrive artikler til medlemsbladet vårt «Unge Krefter», kanskje du kan ta fine bilder som kan brukes på nettsidene våre, kanskje du kan hjelpe fylkesgruppene med å stå på stand og dele ut informasjonsmateriell, eller kanskje du kan hjelpe til med forberedelser i forkant av et arrangement. Send en mail til post@ungkreft.no, merket «Ressursperson i Ung Kreft», og skriv litt om hva du ønsker å bidra med og hvor du bor, så skal vi sette deg i kontakt med noen som kan ha bruk for akkurat deg.

 

FUCK CANCER- workshop: 

  • Workshopene planlegges og arrangeres av frivillige.
  • Alle armbånd perles av frivillige.
  • Armbåndene selges i Kreftforeningens nettbutikk.
  • Alle inntektene fra armbåndene går uavkortet til kreftforskning og til arbeidet for unge kreftrammede og pårørende.
  • Det finnes i dag folk som arrangerer workshops i Oslo, Bergen, Trondheim, Hamar, Gjøvik, Stavern, Brønnøysund, Kristiansund, Stavanger og Rena. Med flere på vei.
  • Vi prøver å få til flere workshop, men det er viktig at det er en viss kvalitetssikring da armbåndene skal selges videre.

Om du ønsker å starte opp en workshop send mail til marie@ungkreft.no
I førsteomgang krever vi at dere er et team på minimum 5 personer for å starte opp en workshop.

Workshopene er åpne for alle som ønsker å bidra. Følg med på Facebook for å finne en workshop nær deg.

 

Støtt oss!

Har du lyst til å støtte arbeidet vårt?

Kontonummer:  1644 30 80116
Vipps nummer: 10198

Jubileumsgaver

Noen er så heldige at de føler de «har alt» og ønsker seg ved store anledninger bidrag til et godt formål. Unge berørt av kreft er et godt formål, og gaver til Ung Kreft innbetales på konto 1644 30 80116. Merk innbetalingen med anleding, navn og adresse, slik at vi kan få sendt en takk tilbake.

Minnegaver

Det kan oppleves som meningsløst å miste noen man er glad i, men det kan være meningsfullt å hjelpe andre. Noen ønsker å gi minnegave til Ung Kreft i stedet for blomster. Slike gaver kan overføres til kontonummer 1644 30 80116. Send en e-post til post@ungkreft.no med navn på avdøde, samt pårørendes navn og adresse, slik at vi får anledning til å takke.

Generell støtte

Gaver til Ung Kreft er ikke kun forbeholdt spesielle anledninger. Du kan når som helst støtte oss i vårt arbeid. Send en innbetaling til kontonummer 1644 30 80116, og merk den med «gave», navn og adresse – med mindre du ønsker å være anonym. Vi har også en egen Vipps-konto med nummeret 10198, hvis du vil vippse oss en gave. Du kan også bidra til vårt viktige arbeid for unge kreftrammede ved å bli støttemedlem. Det koster 300 kr i året, og du vil da få tilsendt medlemsbladet vårt, Unge Krefter, hvert kvartal.

Skattefradrag ved pengegaver: Dersom du gir pengegaver på 500 kroner eller mer, gir det deg rett til skattefradrag. Du kan få skattefradrag for inntil 30.000 kroner. Dette gjelder både privatpersoner og bedrifter. Dersom du ønsker skattefradrag for din gave, må du sende en mail til post@ungkreft.no med navn og fødselsnummer (11 sifre). Bedrifter må oppgi organisasjonsnummer (9 sifre).

Produkter til støtte for Ung Kreft

Fuck Cancer-armbånd
Kreft skaper følelser det er vanskelig å sette ord på – for mange er FUCK CANCER det nærmeste man kommer. Inntektene fra salg av armbåndene går uavkortet til kreftforskning og til arbeidet for unge kreftrammede. Kjøpes i Kreftforeningens nettbutikk.

 

Fargeleggingsbok
Ung Kreft har laget en fargeleggingsbok som selges til inntekt for unge kreftrammede og unge pårørende. Alle tegningene er laget av Sunniva Myster (f. 1994) som selv har vært rammet av kreft.

 

 

Burn Cancer-duftlys
Fiskerud Brands er forhandlere av Burn Cancer-duftlys i Norge. 10 % av overskuddet går til Ung Kreft. Duftlysene kan bestilles til butikk ved å kontakte linn@fiskerudbrands.no. Trenger idrettslaget, russebussen eller lokalforeningen din penger? Da har du har mulighet til å selge Burn Cancer-lysene til inntekt for din hjertesak. 10 % av innkjøpsprisen går uavkortet til Ung Kreft, mens overskuddet av salget går til idrettslaget eller foreningen. Bestill et større opplag fra Fiskerud Brands ved å kontakte linn@fiskerudbrands.no eller ringe 913 00 018.