Helgesamlinger for kreftrammede

Er det én ting de fleste kreftrammede er enige i, så er det at de som forstår best hvordan det er å ha kreft, er de som har hatt det selv. Mange finner glede og nytte av å møte likesinnede som skjønner akkurat hva man går igjennom. Derfor inviterer Ung Kreft til ti lokale helgesamlinger i 2020.

Heidi Engelkor er nyansatt i Ung Kreft og har ansvar for å gjennomføre samlingene. Hun sier initiativet kom fra medlemmene selv.

– Ung Kreft hadde et par helgesamlinger med noen medlemmer som bidro med sine historier til boken vi gir ut denne våren. De syntes det var så godt å komme sammen og snakke med hverandre, at Ung Kreft valgte å lage et eget prosjekt av det.

Likesinnede hjelper hverandre

Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam. Målet er at unge kreftrammede møtes, deler erfaringer og bearbeider alt de har vært igjennom.

– Siden denne gruppen er i en spesiell fase av livet hvor de skal finne sin egen identitet og bygge sin egen fremtid, forstyrrer kreften den naturlige livsutviklingen. Det fører til at mange unge kreftrammede faller utenfor, eller føler seg alene. Da kan det være godt å snakke med andre i samme situasjon, sier Heidi.

Heidi har tidligere jobbet i NAV og kan mye om skole, jobb og rettigheter, men helgesamlingene er først og fremst en arena hvor likesinnede hjelper hverandre.

– Jeg fungerer som en tilrettelegger på samlingene, mens deltakerne bidrar med egne erfaringer og kunnskap. Jeg får også med meg en lokal likeperson som er kurset i å holde likepersonssamtaler. Sammen med deltakerne finner vi ut hva de trenger, sier hun.

Tidsbegrenset tilbud

Heidi reiser rundt til ti forskjellige byer for å holde samlingene, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Temaene for samlingene er i stor grad opp til deltakerne selv, men i utgangspunktet er det mulig å snakke om kreftbehandlingen, bivirkninger og senskader, ernæring og fysisk aktivitet, sex og fertilitet, endret utseende, skole eller jobb – for å nevne noe. Hun oppfordrer alle som lurer på om dette er noe for dem, til å melde seg på.

– Disse samlingene vil kun arrangeres i 2020, så grip sjansen mens dere kan. Dere vil få verdifulle innspill og venner for livet.

Hvem kan være med?

  • Medlemmer i Ung Kreft.
  • Må være mellom 15 og 35 år.
  • Må ha lyst til å snakke med andre i samme situasjon og dele egne erfaringer.
  • Ved stor pågang vil de som er under behandling eller nylig har avsluttet behandling prioriteres. Vi oppfordrer likevel alle i målgruppen til å søke.

Egenandel

Medlem: 200 kr, som dekker lokal reise, hotellopphold og mat. Hvis du må ta fly, må du kontakte Heidi på e-post heidi@ungkreft.no før du melder deg på.

Ikke-medlem: 800 kr pluss reise.

Hvis du ikke er medlem i Ung Kreft, men ønsker å delta på helgesamlingen til medlemspris, kan du melde deg inn her.

Tid og sted

08.–10. mai

Oslo

05.–07. juni

Bergen

07.–09. aug.

Bodø

21.–23. aug.

Kristiansand

11.–13. sept.

Tromsø

25.–27. sept.

Stavanger

09.–11. okt.

Trondheim

23.–25. okt.

Sandefjord

06.–08. nov.

Hamar

20.–22. nov.

Sarpsborg

Lurer du på noe, kan du kontakte Heidi på e-post heidi@ungkreft.no eller telefonnummer 416 71 777.