Ung Kreft søker radiodokumentarist

Ung Kreft søker en radiodokumentarist til podcasten vår Bekreftet – en prat om kreft og sånn. Podcasten var finalist under Prix Radio 2018, i kategorien Årets spesialprogram.

Våren 2020 skal vi lage en tredje sesong av Bekreftet. Denne gangen ønsker vi å nå enda lengre ut med historier unge kan kjenne seg igjen i, historier som både berører og motiverer.

Søknadsfrist: 24.11.2019

Varighet: 50 % engasjement i seks måneder.

Arbeidsoppgaver:

Ung Kreft har tidligere lansert to sesonger og totalt 21 episoder av Bekreftet. I den tredje sesongen skal vi lage ti episoder hvor vi fordyper oss i to temaer. Vår kommunikasjonsrådgiver er programleder for podcasten. Radiodokumentaristen vi søker etter, skal lage intervjuer ute i felten mens kommunikasjonsrådgiver fortsetter å være programleder i studio. Hele den nye sesongen blir dermed et samarbeid mellom kommunikasjonsrådgiver og radiodokumentarist.

Øvrige arbeidsoppgaver vil bestå av research, planlegge, koordinere, utarbeide manus sammen med programleder, redigere lydopptak samt sørge for god oppfølging av intervjuobjektene. Han/hun skal også skrive artikler og lage innhold til sosiale medier i forbindelse med lansering av ny sesong og lansering av hver enkelt podcastepisode.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Journalistikk eller tilsvarende relevant utdanning.
  • Erfaring med produksjon av radio eller podcast.
  • Erfaring med å formidle både personlige historier og fakta.
  • Kjenne til hvordan unge voksne bruker sosiale medier.
  • Erfaring fra redaksjonelt arbeid.
  • God kunnskap om presseetikk.

Personlige egenskaper

  • Gode strategiske egenskaper og evne til å finne gode historier.
  • Dyktig formidler.
  • Selvstendig, men også god på teamarbeid.
  • Må like å gå i dybden på vanskelige temaer.

Vi tilbyr

Stillingsbrøk: 50 % i et halvårig engasjement.

Du vil jobbe i et godt arbeids- og fagmiljø med engasjerte og dyktige kollegaer. Vi er nytenkende med mål om å lage gode tilbud for unge kreftrammede og pårørende. Vi deler kontorlokaler med tre andre pasientforeninger, og er derfor en god gjeng med kollegaer som jobber med lignende oppgaver. Kontorene ligger sentralt plassert i Oslo sentrum, i Øvre Vollgate 11.

Ung Kreft ønsker mangfold på arbeidsplassen som speiler befolkningen og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke. Lønn etter avtale.

Om Ung Kreft

Ung Kreft er en selvstendig, landsdekkende organisasjon drevet på frivillig basis av unge som selv har opplevd kreft. Organisasjonen har et eget sekretariat som arbeider på oppdrag fra Hovedstyret. Vi jobber for kreftrammede og pårørende mellom 15 og 35 år. Ung Kreft driver lokale medlemsaktiviteter gjennom fylkesgrupper og har også en rekke sentrale tilbud for målgruppen, blant annet et treningstilbud, samlinger for unge pårørende og etterlatte, likepersonstjeneste m.m. Les mer om vårt arbeid på ungkreft.no

Spørsmål ved stillingen?

Ta kontakt med kommunikasjonrådgiver Anniken Golf Rokseth.
Tlf: 970 90 328
Mail: anniken@ungkreft.no