Bilde av prosjektgruppen i Ung Pårørende Trondheim
Prosjektgruppen i Ung Pårørende Trondheim

Toårsjubileum for Ung Pårørende Trondheim

Det er snart to år siden Ung Pårørende ble startet opp i Trondheim. Det var tre spente jenter som møttes før den aller første samlingen på Vardesenteret i 2016. Nå er vi her fortsatt, to år senere, i tillegg til at vi har fått med oss en ekstra samlingsleder, Eivind. Vi er stolte av hva vi har fått til, og at Trondheim, som er en av Norges største studentbyer, har dette tilbudet til unge pårørende.

2017 var et fint og spennende år. Vi merket at ekstra promotering gjorde at flere og flere fikk vite om Ung Pårørende. Vi var også i kontakt med helsesøstre og pårørendeansvarlige på sykehuset, slik at de også visste om oss og tilbudet vårt.

Sammen med Ung Kreft Midt Norge har vi arrangert perlesamlinger to ganger i løpet av høsten 2017, hvor vi har laget Fuck cancer-armbånd. På begge samlingene hadde vi et overveldende oppmøte, og mange hundre armbånd ble laget.

I oktober var Ung Pårørende så heldige og fikk billetter til «Fargespill» i Olavshallen. Det var en helt fantastisk konsert med fin musikk og dans. Det var veldig gøy for oss å kunne tilby dette til våre medlemmer. I desember var vi på Rush Trampolinepark, en morsom og spretten juleavslutning. Vi har også hatt mange gode samtaler rundt bordet på Vardesenteret.

I 2018 vil vi i hovedsak fortsette som vi har gjort til nå. Finne ulike aktiviteter og bli kjent med hverandre, ha det gøy sammen og omgås som likepersoner, men også sørge for at det er rom for samtaler om både det vonde og det gode.

Frem til sommeren vil antall samlingsledere være fulltallige. Men dessverre, på grunn av flytting sørover, vil vi bli en leder mindre fra høsten av. Vi er derfor på utkikk etter flere frivillige samlingsledere.

Et tilbud som Ung Pårørende omhandler så mye. Det handler om samhold og samvær sammen med andre som har vært eller er i samme situasjon som en selv. Tilbudet skal gjøre at man føler seg mindre alene, og at det tunge blir litt lettere å bære. Her er rom for samtale og refleksjon.

Vi gleder oss til nok et spennende og givende år, og du er velkommen til å være med!

Hilsen oss i Ung Pårørende Trondheim

Emelie og vafler
Emelie står klar med vafler til deltagerne :)