Hjemmevennlige tilbud

Er du innlagt på sykehus og kjeder deg? Eller er du hjemme og venter på at situasjonen med koronaviruset skal roe seg ned? Her finner du en oversikt over Ung Kreft sine hjemmevennlige tilbud.

Vi jobber med å digitalisere flere av Ung Kreft sine tilbud, og listen oppdateres fortløpende.

Snakk med en likeperson

Kreft er vanskelig å håndtere alene. Våre likepersoner vil gjerne ringe deg og ta en prat om hva enn du måtte tenke på.

En likeperson er ikke en fagperson, men en person som også har hatt kreft eller vært pårørende. Alle våre likepersoner er mellom 15 og 35 år.

Chat med oss

Savner du noen å prate med? Vil du helst ikke snakke i telefonen eller skrive en lang mail? Nå kan du snakke med sosionom eller likepersoner på chat.

Sjukt Sprek hjemme

Treningstilbudet Sjukt Sprek er nå online, så du kan bli sprek hjemme i stua di. Våre AKTIVinstruktører har laget mange treningsvideoer tilpasset kreftrammede. Alle kan delta på sitt nivå.

Podcast

Ung Kreft har laget en podcast om hvordan det er å være ung og berørt av kreft. Her tar vi opp temaer som selvfølelse, identitet, skole, jobb, venner, kjærlighet, sex, fertilitet, sorg, senskader og mye mer. Vi har episoder for både kreftrammede og pårørende.

Bok for unge kreftrammede

Ung Kreft har laget en bok for unge kreftrammede. Her finner du alt du bør vite når du har fått kreft i ung alder. Boken bygger på ti unge kreftrammedes erfaringer, utfordringer og råd. Helsepersonell og medlemmer i Ung Kreft får den tilsendt gratis. Andre kan kjøpe den.

Facebook-grupper

Ung Kreft har tre Facebook-grupper for medlemmer, hvor du kan dele erfaringer og komme i kontakt med andre i samme situasjon:

Snapchat

Hver uke viser en kreftrammet eller pårørende et glimt av livet sitt gjennom en takeover på Snapchat. Søk etter brukernavnet ungkreft eller bruk snapkoden på bildet for å legge oss til. Har du lyst til å ha en takeover? Send en mail til post@ungkreft.no

Musikk

Vi har laget spillelister for både kreftrammede og pårørende, for gode og vonde dager. Skru av tankene, skru opp musikken og glem alt annet.

Finn oss på Spotify ved å søke etter Ung Kreft, eller trykk på linken under.

Magasin

Vi har et eget magasin som heter Unge Krefter. Der finner du siste nytt om alt som rører seg i det unge kreftmiljøet. Bladet sendes hjem til våre medlemmer.

Fargeleggingsbok

Ung Kreft har laget en fargeleggingsbok som selges til inntekt for unge kreftrammede og unge pårørende. Alle tegningene er laget av Sunniva Myster som selv har hatt kreft. Hun inviterer deg inn i universet hun utviklet i de endeløse timene hun tilbrakte i sykesengen. Forskning viser at fargelegging senker stressnivået i kroppen. Bestill boken, ta frem noen fargestifter og glem tid og sted.

Sjukt Sprek live

Bli med i en lukket Facebook-gruppe sammen med andre treningsglade kreftoverlevere, og tren sammen live en gang i uken. Treningsøkten ledes av en profesjonell AKTIVinstruktør.

Andre tilbud og aktiviteter