Donere håret til kreftsaken

Ønsker du å donere håret til kreftrammede eller andre som trenger en parykk? Her finner du en oppskrift på hvordan du gjør det.

Obs! Ung Kreft tar ikke imot hårdonasjoner. Send hårdonasjonen din til Silk Hair, Grønamyrvegen 21, 5353 Straume.

  Tips til deg som skal donere håret:

  • Sørg for å holde håret ditt sunt og friskt mens du eventuelt sparer det ut.
  • Håret må ikke være farget eller kjemisk behandlet.
  • Håret må være minimum 25 cm langt. Håret skal klippes i små bunter med strikker når det doneres, og hver bunt klippes 1-1,5 cm over strikken. Husk at håret må være nyvasket og tørt når du klipper det.
  • Hår som ble klippet for mer enn 2 år siden eller feid av gulvet er ikke brukbart.
  • Du må betale for frisørbesøket når du skal donere hår, med mindre du klipper det selv eller får noen du kjenner til å gjøre det for deg.
  • Legg alt håret i samme retning i en liten pose.
  • Send håret i en trygg forpakning til Silk Hair eller lever det selv. Merk sendingen med ditt eget navn og adresse på baksiden av forpakningen.

  Samarbeid med Silk Hair


  Ung Kreft har en samarbeidsavtale med Silk Hair, hvor salongen gir 500 kr av salget fra donorhårparykker til Ung Kreft.

  Silk Hair er en parykksalong som hjelper mennesker med å føle seg mer som seg selv igjen etter å ha opplevd hårtap. De har base i Bergen, men foretar videokonsultasjoner til hele landet. Kontakt Silk hair dersom du har spørsmål om hårdonasjon eller parykker.

  Våre tilbud og aktiviteter

  Ung Kreft hjelper deg gjennom nedturene og oppturene. Enten du trenger råd, noen som forstår eller hjelp til å komme deg tilbake til hverdagen. Vi arrangerer kurs, aktiviteter og moro for medlemmene våre. Trykk på bildet for å se alle tilbud og aktiviteter.