Bli frivillig

Har du lyst til å bidra i organisasjonen vår? Det finnes mange måter du kan engasjere deg på.

På denne siden kan du lese om hvor i organisasjonen du kan bidra, eller du kan gå rett til utfylling av skjemaet som alle frivillige må registrere seg i.

Likeperson

En likeperson har selv hatt kreft eller vært pårørende, og bruker egne erfaringer til å snakke med andre unge kreftrammede/pårørende. Likepersonstjenesten vår kalles Ung Kontakt, og der kan du enten treffe andre ansikt til ansikt, snakke på telefon eller svare på chat. Noen likepersoner arrangerer også samlinger for inneliggende pasienter på sykehusene. Hvis du liker å snakke med og hjelpe andre, kan dette være noe for deg.

Tillitsvalgt i fylkesgruppene

Fylkesgruppene lager lokale arrangementer for sine medlemmer. For å sitte i et fylkesstyre må du velges inn på deres lokale årsmøte som holdes mellom 1. januar og 7. februar. Hvis det er lenge til neste årsmøte, kan du snakke med fylkesstyret om du kan bidra som frivillig. I fylkesstyret lærer du mye om organisasjonsarbeid og får et fint bidrag til cv-en.

Finnes det ikke en fylkesgruppe i din region? Da kan vi hjelpe til med et oppstartsmøte. Kontakt sekretariatet.

Bli med å drive et tilbud

Flere tilbud i Ung Kreft trenger et par ekstra hender. Hvis du liker å organisere aktiviteter, er dette noe for deg.

Sjukt Sprek - treningstilbud for unge kreftoverlevere.
Som frivillig i Sjukt Sprek har du ansvaret for å få alle medlemmene til å føle seg inkludert i gruppa. Gjennom gruppas egen Facebookside inviterer du til treninger, og sørger for god stemning. Du holder styr på økonomi, samarbeider med trener, og er en kontaktperson for sekretariatet i Ung Kreft.

Ung Pårørende - gruppesamlinger for pårørende og etterlatte.
Dette er for deg som selv har erfaring som pårørende eller etterlatt, og ønsker å hjelpe andre med a bearbeide sin situasjon. Som samlingsleder holder du samlinger hver tredje uke. Du har også ansvar for gruppas egen Facebookside, og tar deg av økonomi. Du vil få god opplæring og oppfølging fra sekretariatet i Ung Kreft.

Fuck Cancer - workshops hvor vi lager Fuck Cancer-armbånd.
Som frivillig er du med på blant annet å sette opp og invitere til workshops, sortere utstyr, ta imot deltakere, montere og kvalitetssikre armbånd, samt selge armbåndene på workshopen.

Ungdomsrommet på Radiumhospitalet - organisere samlinger på sykehuset.
Dersom du ønsker å arrangere noe koselig og sosialt for unge kreftrammede, er dette noe for deg. Sammen med sosionom i Ung Kreft, planlegger du samlinger på Radiumhospitalet i Oslo, der man kan spille spill, perle Fuck Cancer armbånd, spise noe godt og ha fine samtaler.

Brukerrepresentant

En brukerrepresentant er med å påvirke beslutninger og prosesser for eksempel i NAV, ved et sykehus eller ved andre helseinstitusjoner. Ung Kreft oppnevner jevnlig brukerrepresentanter til diverse utvalg. Har du lyst til å være med å påvirke Helse-Norge? Da bør du melde deg som brukerrepresentant.

Lurer du på om dette er noe for deg? Da kan du ta et nettbasert kurs som forteller hvordan brukerrepresentasjon fungerer. Kurset er laget for brukerrepresentanter i spesialisthelsetjenesten.

Ressursperson

Er du glad i å skrive? Eller har du talent for å ta gode bilder? Liker du å snakke med mennesker? Har du sans for detaljer og kan lage flotte bordoppsetninger? Uansett hva du liker å gjøre, trenger vi deg.

Registrer deg

Alle frivillige i Ung Kreft må registrere seg her. Når det er gjort, tar vi kontakt med deg og hjelper deg i gang med det frivillige arbeidet.

Registrer deg