Fuck Cancerarmbåndet har blitt en del av grunnsteinen til nye Radiumhospitalet

Vi i Ung Kreft er glade for at Fuck Cancerarmbåndet har blitt en del av grunnsteinen til nye Radiumhospitalet.

Armbåndene blir laget av frivillige som perler for seg selv, en de er glad i eller for å støtte en god sak. Fuck Cancer har blitt et kraftuttrykk som mange kreftrammede og pårørende har tatt til seg, og med god grunn.

– Ung Kreft synes det er fantastisk at sykehuset skal tilby protonbehandling i fremtiden. Dette er ofte et godt behandlingsalternativ for unge kreftpasienter. Denne behandlingen kan blant annet bidra til å redusere faren for langtidsvirkninger og senskader. De som er unge kreftrammede har hele livet foran seg, og da er det viktig at de får en mest mulig skånsom behandling dersom det er mulig, sier Annika Fallsen Huhtala, daglig leder i Ung Kreft.

Siden det er de unge som synes å ha aller størst nytte av protonbehandlingen, kjennes det riktig at armbåndene blir Ung Kreft og Kreftforeningens bidrag til grunnsteinen. Under kreftbehandling er det viktig å se hele pasienten, ivareta de pårørende og sikre et godt liv både under og etter behandling.

– Vi er mange som jobber for å få dette til. Vi håper og tror nye Radiumhospitalet blir et sted hvor vi sammen kan møte de kreftrammede på en god måte. Sykehuset, alle de dyktige legene og kreftsykepleierne tilbyr en utmerket behandling, og Ung Kreft og Kreftforeningen skal være der for alle kreftrammede og pårørende som trenger støtte på ulike måter, sier Fallsen Huhtala og legger til:

- Enten det er fordi man ønsker å snakke med en like person som har gått gjennom noe av det samme, eller om man trenger informasjon om andre tilbud og tjenester som bidrar til å bedre livskvaliteten.