Lanserer Årets Fuck Cancer-armbånd

For første gang siden Ung Kreft tok over Fuck Cancer-armbåndet i 2016, lanseres nå Årets armbånd for 2024, i samarbeid med Kreftforeningen. Nå ønsker Annika Fallsen Huhtala, daglig leder i Ung Kreft, at flere sender inn sine forslag til design for 2025-arbåndet.

Foto: Audun Roe Grimstad

Inntektene fra armbåndene har gått til forskning og hjelp til unge berørt av kreft, helt fra starten. Det har blitt en av Ung Kreft sine viktigste inntektskilder.

Årets armbånd er en hyllest til de frivillige. De som har stått på i flere år – arrangert og deltatt på workshops, perlet, kjøpt og solgt armbånd. Vi håper engasjementer for Fuck Cancer fortsetter, sier Annika.

Hun forteller at det nye armbåndet har et lyst, lett og sommerlig design, med bokstaver i gull. 2024-utgaven kommer som limiter edition.

Ung Kreft håper å få i gang samarbeid med bedrifter og næringsliv, i tillegg til frivillige.

– Målet er å engasjere så mange som mulig, sier hun, og presiserer at det ikke er en konkurranse hvor det beste designet vinner.

Annika Fallsen Huhtala forteller at Årets armbånd vil gjentas hvert år fremover, og vil lanseres i tillegg til det opprinnelige armbåndet. Det flerfargede armbåndet – hvor hver farge representerer ulike kreftformer, produseres og distribueres på vanlig måte.

Etterspørselen er fortsatt stor, sier Annika Fallsen Huhtala.

Det var Unni Killi som høsten 2014 startet opp Fuck Cancer Armbånd. Også den gangen var det frivillige som perlet armbånd, til inntekt for kreftsaken.

Armbåndet lanseres fredag 14. juni.

Har du et forslag til Årets armbånd 2025? Send inn ditt bidrag!