Overveldende innsamling

Sammen støttet de hverandre da en i gjengen ble syk og døde av kreft. De gikk også sammen om å samle inn penger til kreftsaken, og nå kan Ung Kreft Troms og Finnmark se frem til en pen slump penger. Bonusen er at vennegjengen har kommet enda nærmere hverandre.

Vennegjengen erfarte at ikke mange kjenner til Ung Kreft, eller tror feilaktig at organisasjonen er en del av Kreftforeningen. Sammen bestemte de seg for å gjøre en innsats for unge som i en sårbar alder blir rammet av kreft.

Overveldende oppslutning

I høst arrangerte vennegjengen loppemarked med lotteri og café i Tromsø. Innsatsen har vært stor og arbeidet tidkrevende for vennegjengen på sju. Men oppslutningen fra flere hold har vært overveldende. Folk har stilt opp med gaver til lotteri, lopper og gratis lokaler. Til slutt måtte de takke pent nei til flere ting på grunn av plasshensyn. Og da markedet åpnet, strømmet det på med folk. Stemningen var fin og alle hadde fått med seg hva pengene gikk til.

Prutet oppover

Folk åpnet lommebøkene og en del prutet faktisk prisen oppover. Allerede har de talt opp over 90 000 kroner, og det før Vipps-betalingene er talt opp. Alle inntekter går uavkortet til Ung Kreft Troms og Finnmark. Organisasjonen var representert på arrangementet med egen stand og solgte Fuck Cancer-armbånd som alene fikk inn om lag 20 000 kr. Nå håper vennegjengen at pengene skal bidra til mer fellesskap for unge med kreft og gi en litt lysere hverdag for de som har det vanskelig.

Dette er noe vi virkelig brenner for. Det ble en fin ting å arbeide med når det først gikk som det gikk med kameraten vår. Prosjektet har bragt oss enda nærmere hverandre, og vi skal ikke se bort ifra at vi gjør noe liknende igjen.

– Marie, en i vennegjengen
Takknemlig

Leder i Ung Kreft Troms og Finnmark, Ingvild Emilie Hallvardsdatter, synes initiativet er helt fantastisk. Hun setter veldig stor pris på innsatsen fra vennegjengen, men også oppslutningen fra innbyggerne i Tromsø som stilte opp.

Sammen med andre fra Ung Kreft Troms og Finnmark stod Ingvild på stand under arrangementet. Mange kom bort og roste arrangementet, stilte spørsmål om organisasjonen, eller ville dele sin erfaring med kreft.

Hemmelighetsfull

Pengene som kom inn, skal komme unge i Troms og Finnmark som er berørt av kreft til gode. Men flere opplysninger om hva pengene skal brukes på er det vanskelig å få ut av styrelederen. Det er mye som må komme på plass før de kan gå ut med mer informasjon.

- Vi har snakket litt om det, og pengene skal brukes på et større arrangement etter jul en gang. Det skal være noe litt utenom det vanlige, men det skal passe for alle, forteller Ingvild.

Familien til den avdøde ønsker anonymitet.