Styreleder invitert på kongelig besøk

Styreleder i Ung Kreft, Asgeir Fagerli Langberg (29), er invitert til Gjestebud på Skaugum. Gjestene er i stor grad plukket ut fra listen over nominerte til årets Frivillighetspris, og Langberg er en av dem.

I forbindelse med Frivillighetens år, har Kronprinsparet besluttet å invitere frivillige til Gjestebud 16. november.

– Jeg ble ganske sjokkert da jeg fikk telefon fra Slottet. Jeg visste at jeg var nominert til årets Frivillighetspris, men hadde aldri sett for meg å bli invitert til Skaugum, sier Langberg.

Langberg har vært frivillig i Ung Kreft i ni år, og styreleder i de tre siste. Daglig leder i Ung Kreft, Annika Fallsen Huhtala, var en av flere som nominerte ham til prisen.

– Asgeir er en veldig dyktig styreleder. Han er jurist og har god teft for politisk arbeid, og så har han stor omsorg for medlemmene våre. Alle disse egenskapene gjør ham til en populær styreleder, sier Huhtala.

Langberg har selv mistet sin mor til kreft, noe som satte dype spor i ham. Nå bruker han egen erfaring til å hjelpe andre.

– Å bli berørt av kreft i ung alder, enten som pasient eller pårørende, snur opp ned på hele livet. Jeg vet hvordan det føles og hvor vanskelig det er å finne en vei videre. Nå bruker jeg overskuddet mitt til å hjelpe andre med å navigere gjennom krisen, ved å skape møteplasser og jobbe politisk for denne gruppens interesser, sier Langberg.

Han ser frem til å delta i Gjestebud og møte Kronprinsparet.

– Det blir selvsagt morsomt å møte Kronprinsparet og dra på besøk på Skaugum, men det blir også veldig morsomt å møte alle de andre frivillige som er nominert, og høre hva de driver med.