The Great Escape

Før sommeren var Ung Kreft Oslo og Akershus på Escape games. Vi ble delt inn i to lag og fikk hvert vårt rom. Målet var å komme seg ut av rommet fortest mulig og innen en time.

Det første laget fikk tildelt rommet Mentalsykehus. Mørke Hemmeligheter. De ble låst inne på et ulovlig sykehus drevet av to psykopater som trodde det var galskap å være rolig og reservert. De brukte grusomme og forferdelige behandlinger for å kurere det de mente var en sykdom. Første behandling skulle starte om en time, og det var kritisk å komme seg ut før det.

Det andre laget skulle komme seg ut av rommet Viruskrig Z. Her gikk oppgaven ut på å stoppe et biologisk terrorangrep ledet av en forsker som hadde fått sparken i den hemmelige divisjonen for forskning og utvikling av biologisk krigføring ved NATO. Han var rasende og samarbeidet med terrorister for å ta kontroll over verden gjennom et massivt angrep med biologisk våpen.

For å løse oppgavene og komme oss ut av rommene måtte vi gjennom mange varierte oppgaver, vi måtte samarbeide om å finne gjenstander, løse gåter og knekke koder. Det var spennende, lærerikt og til tider skummelt!

Viruskrig Z vant med et par minutter over det andre laget, men begge lagene kom seg ut før det hadde gått en time. Etter noen intense spill tuslet vi bort til Hard Rock Café i Karl Johan, noen hundre meter unna. Her kunne vi velge mellom forrett og hovedrett, eller hovedrett og dessert. Alle koste seg med maten, og samtalene gikk i de forskjellige oppgavene vi hadde vært gjennom. Vi var alle enige om at det smakte veldig godt med mat etter to vellykkede “escapes”.