Trenger flere likepersoner

Ønsker du å hjelpe andre som går igjennom det samme som du har opplevd? Ung Kreft trenger flere likepersoner, spesielt pårørende og etterlatte.

En likeperson er ikke en fagperson, men en person som har hatt kreft eller vært pårørende, og som er kurset i å prate med andre i samme situasjon. Etter at koronapandemien startet, har antall henvendelser til likepersonstjenesten vår, Ung Kontakt, økt kraftig. Vi trenger derfor flere likepersoner.

Hvem kan bli likeperson i Ung Kreft?

  • Du må ha vært kreftrammet, pårørende eller etterlatt.
  • Du må ha bearbeidet det du selv har vært igjennom.
  • Du må gjennomføre nødvendig kursing.
  • Du må være mellom 15 og 35 år.

Vi trenger spesielt likepersoner som er pårørende eller etterlatte.

Hva går det ut på?

Før du blir en likeperson i Ung Kreft, må du ta et todelt kurs. Del 1 er et e-kurs som tar ca 30 minutter. Del 2 går mer i dybden og holdes av en fagperson i Ung Kreft. Siste delen av kurset tar 1-2 timer. Etter at du er ferdig kurset og godkjent som likeperson, kan du hjelpe andre unge som er berørt av kreft.

Når folk kontakter Ung Kreft fordi de ønsker noen å snakke med, prøver vi å matche dem med noen som har vært igjennom noe lignende. Hvis din bakgrunn matcher godt med personen som ønsker en prat, vil vi kontakte deg og høre om du kan ta samtalen. Dere kan prates over telefon, på videochat eller møte hverandre (dersom smittenivået tillater det).

Det føles godt å hjelpe andre, og i tillegg får du noe meningsfullt å sette på CV-en. Hvis du lurer på om dette er noe for deg, ikke nøl med å melde din interesse.

Registrer deg

For å melde deg som likeperson, kan du sende en mail til heidi@ungkreft.no eller registrere deg i skjemaet under.