Vellykket familieweekend i Dyreparken

Fredag 24.juni dro vi i Ung Kreft VBT og Østfold til Kristiansand på familieweekend med utsikter for fint vær! Vi overnattet i leiligheter i sjørøverlandsbyen Abra Havn og hver morgen kl. 08:00 kom Den Sorte Dame med pirater og vekket oss med kanoner og sang. Leilighetene vi bodde i hadde egne balkonger, hegekøye, bord med Kaptein Sabeltanns egen støvel som bein, kjøkkenkrok og tv-krok med Kaptein Sabeltannfilmer. Inne på badet fant man Kaptein Sabeltannsitater som “Det er hai her, Kæpten” og “Puss sabeltennene dine, vesle tannkvast”. På kveldstid kunne man være med på Sjørøverkveld og møte sjørøvere i gatene, og alle fikk utdelt et skattekart da de kom, som man kunne løse og motta premie.

På dagtid kunne vi velge å være i Dyreparken eller Badelandet, eller begge deler! Badelandet bestod av masse forskjellige basseng både inne og ute, med sklier, klatretau og strøm. Man kunne også bade i Grashavet, enten fra stupebrettet med trampoliner, hinderløype på vann eller for å avkjøle seg. Fredagen vi kom, åpnet en ny inngang til Badelandet og vi snublet over den nyåpnede Lagunen Beach Club. Her landet vi, mor fant seg en hengestol og bok, mens jeg og småsøstrene mine hoppet uti Grashavet med flytevest og gikk i land på Hoppeøya. Her hoppet vi flere ganger; fra bryggekanten, 1- og 2- metern, og på trampoline som spratt oss uti vannet. Småsøstrene mine hoppet også fra den øverste avsatsen – det turte ikke storesøster. Vi prøvde oss også på en hinderløype, men her slet vi med å komme over flere av hindrene, men det var veldig gøy!


Vannhinderløype

Lørdagen tilbrakte vi inne i Dyreparken. Vi besøkte først Kaptein Sabeltanns verden og forsøkte oss på ildprøver og labyrint, og tok en tur med Grevinnen (Greven av Grals spøkelsesskute). Videre utforsket vi Nordisk Villmark der vi så oter, jerv og fjellrev, mens ulv og gaupe gjemte seg godt. Ferden videre gikk opp til Kutoppen hvor vi kjøpte milkshake og så på Klara Ku sitt show, hvor vi danset og sang. Vi fikk også hilst på kuer, sauer og ponnier. Neste på ferden var dåhjort, tiger, gibbon, orangutang, rødpanda , geiter, griser og løver, før vi tok turen med Nilen - tømmerrenna. Tilbake i Kabtein Sabeltanns rike seilte vi en tur med Den Sorte Dame og så et show med selveste Kongen på Havet. Klokken fem på ettermiddagen møttes vi alle til felles middag på Dyreparken Hotell, der buffet stod på menyen. Da middagen var fortært, tok noen turen inn i parken igjen, mens andre dro tilbake til Abra Havn for å slappe av og bli med på sjørøveraktivteter.

Søndagen startet vi med utsjekk fra Abra Havn og gikk til Badelandet. Vi prøvde flere forskjellige sklier og en annen hinderløype, før vi avsluttet dagen med Klatremus og Hakkebakkeskogen inne i Dyreparken. På vei ut i striregnet måtte vi få med oss blått sukkerspinn for å gjøre helgen komplett!

Tusen takk til alle som ble med oss på tur! Det var mer enn fullt og vi setter stor pris på at dere deltar på aktivitetene våre! Vi håper alle deltagerne hadde det like fint som oss og blir med på flere aktiviteter. Kanskje kan vi gjøre dette igjen!

Hilsen Cathrine, deltager og styreleder i Ung Kreft VBT