Har du en personlig problemstilling du ønsker å løse?

Ung Kreft har latt seg inspirere av Lørdagsrådet, og nå samler vi inn kreftrelaterte problemstillinger som Ung Kreft-rådet skal prøve å «løse» for deg i sesong fem av Bekreftet.

VIL HJELPE: Målet vårt med podkasten, som ledes av Awa Sarr, er å hjelpe unge kreftrammede og pårørende til å snakke om ting.En av Norges mest populære podkaster er Lørdagsrådet med Live Nelvik. Vi i Ung Kreft ønsker å produsere vår egen kreftversjon av Lørdagsrådet som etter planen blir publisert i slutten av september. En programleder, sammen med et nytt panel hver uke bestående av unge berørt av kreft, skal diskutere kreftrelaterte problemstillinger som lytterne kan relatere seg til. Panelet skal ikke gi noen fasitsvar. Det er subjektivt hva folk mener bør gjøres i gitte situasjoner, men poenget er å vise frem ulike betraktninger som mange kan identifisere seg med.

Det er mange som går rundt og grubler mye på problemstillinger som kanskje hadde vært enklere å håndtere hvis man hadde snakket med noen om det. Målet vårt med podkasten er å hjelpe unge kreftrammede og pårørende til å snakke om ting. Vi ønsker at lytterne skal kunne snakke mer løst og ledig om kreftrelaterte problemstillinger ved å få råd og tips om hvordan håndtere ulike situasjoner.

For å klare dette, så trenger vi din hjelp. Har du en problemstilling du ønsker at vi skal ta opp? Send oss dine tips (se link til skjema nederst i saken).

Noen eksempler på problemstillinger som kan være aktuelle:

Jeg skal på jobbintervju til en ny potensielt ny arbeidsgiver. Dette er virkelig drømmejobben! Jeg har søkt mange jobber, hvor jeg har valgt å være åpen om at jeg har hatt kreft og vært igjennom en tøff behandling. Men da har jeg ikke fått jobben. Nå som jeg skal i intervju er jeg redd for å fortelle om krefthistorien min, i tilfelle det er noe som påvirker utvelgelsesprosessen deres. Hva gjør jeg? Forteller om det eller ikke?

Jeg har fått en alvorlig kreftdiagnose, men heldigvis har jeg fått ganske gode prognoser og er ganske optimistisk. Problemet er at kjæresten min er veldig preget av dette, og passer liksom for mye på meg. Jeg vil aller helst at han behandler meg som han alltid har gjort. Hva gjør jeg?

Jeg måtte flytte hjem til foreldrene mine pga. kreftbehandling, og de maser så mye på meg om medisiner, middag og praktiske ting at jeg holder på å klikke. Jeg er sur på dem absolutt hele tiden. Hvordan kan jeg be dem om å la meg være i fred, uten at de blir lei seg? De er jo tross alt snille som tar vare på meg akkurat nå.

Jeg bruker mye energi på å passe på pappa nå når han har kreft, og så ser jeg på Snapchat at vennegjengen har sluttet å invitere meg på ting, for de finner på masse gøy uten meg. Det er dritkjipt. Hvordan kan jeg si ifra om at jeg også vil bli invitert, selv om jeg ikke alltid kan være med?

Mamma døde av kreft, og jeg føler hele 20-årene mine er ruinert av sorg. Hvordan kan jeg komme meg videre i livet?

Jeg har fått strålebehandling mot underlivet, og nå har det faktisk begynt å gro igjen fordi jeg ikke har vært flink til å bruke den staven man må bruke etter strålebehandling. Er helt krisevondt å ha sex med kjæresten min. Hva skal jeg gjøre?

Her kan du sende inn dine problemstillinger til oss, og du kan velge å svare helt anonymt.