Helgesamlinger for kreftrammede

Mange kreftrammede har glede og nytte av å møte andre som skjønner akkurat hva man går igjennom. Derfor inviterer Ung Kreft til ti lokale helgesamlinger i 2022.

Heidi Engelkor er ansatt i Ung Kreft og har ansvar for å gjennomføre samlingene. Hun sier initiativet kom fra medlemmene selv.

– Ung Kreft hadde et par helgesamlinger med noen medlemmer som bidro med sine historier til boken som ble gitt ut våren 2020. De syntes det var så godt å komme sammen og snakke med hverandre, at Ung Kreft valgte å lage et eget prosjekt av det.

Likesinnede hjelper hverandre

Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam. Målet er at unge kreftrammede møtes, deler erfaringer og bearbeider alt de har vært igjennom.

– Siden denne gruppen er i en spesiell fase av livet hvor de skal finne sin egen identitet og bygge sin egen fremtid, forstyrrer kreften den naturlige livsutviklingen. Det fører til at mange unge kreftrammede faller utenfor, eller føler seg alene. Da kan det være godt å snakke med andre i samme situasjon, sier Heidi.

Heidi har tidligere jobbet i NAV og kan mye om skole, jobb og rettigheter, men helgesamlingene er først og fremst en arena hvor likesinnede hjelper hverandre.

– Jeg fungerer som en tilrettelegger på samlingene, mens deltakerne bidrar med egne erfaringer og kunnskap. Jeg får også med meg en lokal likeperson som er kurset i å holde likepersonssamtaler. Sammen med deltakerne finner vi ut hva de trenger, sier hun.

Tidsbegrenset tilbud

Heidi reiser rundt til ti forskjellige byer for å holde samlingene, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Temaene for samlingene er i stor grad opp til deltakerne selv, men i utgangspunktet er det mulig å snakke om kreftbehandlingen, bivirkninger og senskader, ernæring og fysisk aktivitet, sex og fertilitet, endret utseende, skole eller jobb – for å nevne noe. Hun oppfordrer alle som lurer på om dette er noe for dem, til å melde seg på.

– Disse samlingene vil kun arrangeres i 2022, så grip sjansen mens dere kan. Dere vil få verdifulle innspill og venner for livet.

Hvem kan være med?

  • Medlemmer i Ung Kreft.
  • Må være mellom 15 og 35 år.
  • Må ha lyst til å snakke med andre i samme situasjon og dele egne erfaringer.

Egenandel

Medlem: 200 kr, som dekker lokal reise, hotellopphold og mat. Hvis du må ta fly, må du kontakte Heidi på e-post heidi@ungkreft.no før du melder deg på.

Ikke-medlem: 800 kr pluss reise.

Hvis du ikke er medlem i Ung Kreft, men ønsker å delta på helgesamlingen til medlemspris, kan du melde deg inn her.

(OBS! Påmeldingsfrist er ca. 3 uker før samlingsdato)

05.–06. mar.

Bergen

01.–03. apr.

Tromsø

29.-01. mai.

Oslo

20.–22. mai.

Bodø

17.–19. jun.

Kristiansand

19.–21. aug.

Trondheim

16.–18. sep.

Stavanger

14.–16. okt.

Hamar

28.-30. okt.

Oslo

11.–13. nov.

Sandefjord

25.–27. nov.

Fredrikstad

Lurer du på noe, kan du kontakte Heidi på e-post heidi@ungkreft.no eller telefonnummer 416 71 777.

Andre tilbud og aktiviteter