Har du en hemmelighet?

Ung Kreft og Norske hemmeligheter har i samarbeid laget noen illustrasjoner som viser hvordan det egentlig er å være ung kreftrammet eller pårørende. Vi spurte om de hadde en hemmelighet de ikke turte å dele med noen, og fikk inn over 300 svar. I bildegalleriet over ser du et utvalg.

Hefte med hemmeligheter

Vi har laget et hefte med hemmeligheter som du kan bestille. Heftet er på 40 sider og inneholder over 100 hemmeligheter. Fyll ut bestillingsskjemaet, så sender vi ut heftet fortløpende.

Heftet er gratis for alle medlemmer som har betalt medlemskontingent for inneværende år, og helsepersonell som jobber for vår målgruppe. Andre kan kjøpe heftet for 150 kr inkludert porto.

Norske hemmeligheter

Hemmelighetene er illustrert av Cathrine Finstad som står bak den suksessfulle Instagram-kontoen "Norske hemmeligheter". Siden 2009 har hun samlet anonyme betroelser fra hele landet og vist dem fram som illustrasjoner på nettet. Vi er veldig glade for at vi ved hennes hjelp kan vise frem hvilke skjulte utfordringer unge kreftrammede og pårørende har.

Utstilling og webinar

Unge kreftrammede, pårørende og etterlatte fra hele landet sendte inn sine innerste tanker, som de trodde de var helt alene om å tenke. Men mange av de samme hemmelighetene gikk igjen og igjen. Det er helt krise å bli berørt av kreft i ung alder, midt i den fasen hvor du skal finne din egen identitet og skape din egen fremtid. Vi viste frem skammen, smerten og galgenhumoren denne gruppen bærer på, i en utstilling i Kreftforeningens Vitensenter. Utstillingen ble lansert med en panelsamtale i Vitensenteret, hvor blant andre en psykolog, en sorgekspert og to likepersoner diskuterte hemmelighetene. Opptak av lanseringen ser du her.


Noen å snakke med

I Ung Kreft finner du likepersoner som har vært igjennom noe lignende som deg. Du kan snakke med andre unge kreftrammede, pårørende eller etterlatte. Det kan være godt å bli møtt med forståelse og vite at man ikke er alene. Ta kontakt, så finner vi en likeperson som matcher deg.

Tusen takk til Stiftelsen Dam som har støttet prosjektet.