Tegneserie om unge berørt av kreft

Ung Kreft lager tegneseriestriper om livet til unge kreftrammede, pårørende og etterlatte.

Er du ung og berørt av kreft, enten som pasient, pårørende eller etterlatt? Da vet du kanskje hvor ensomt det kan føles noen ganger. Men du er ikke alene. Det finnes mange andre som har opplevd noe lignende, og som har historier å dele som kan gi deg trøst, håp og kanskje til og med et smil.

Ung Kreft har samarbeidet med tegneserieutvikleren Kine Bentsen, som selv har vært pårørende til en forelder med kreft. Kine lager tegneserier som baserer seg på ekte historier fra hverdagslivet til unge som er berørt av kreft. Følg henne gjerne på Instagram: @hvaskjerakine. Tegneseriene er humoristiske, ærlige, og de viser at det er lov å le selv om livet er vanskelig. Målet er ikke å gjøre alt til en spøk, men å vise at du ikke er alene om å slite med problemer, utfordringer og følelser som kreften fører med seg. Vi håper at tegneseriene våre kan få deg til å føle deg litt mer sett og forstått.

Tegneseriestripene

Vi deler tegneseriestripene i våre kanaler gjennom hele året. Følg med i sosiale medier hvor brukernavnet vårt er @ungkreft.