
Fortellerkorpset
Hvordan er det å få kreft i ung alder? Hvilke utfordringer står man i som ung pårørende? Hvordan er det å miste en man er glad i tidlig i livet?
Dette er det kun de som har opplevd det selv som kan svare på. Ung Kreft har derfor laget et Fortellerkorps, der 27 unge kreftrammede, pårørende og etterlatte har blitt kurset til å fortelle sin historie.
Fortellerkorpset består av frivillige i Ung Kreft som ønsker å spre kunnskap om hvordan det er å være ung og berørt av kreft. De snakker om temaer som frykt, håp, håpløshet, død, relasjoner, identitet, og mye mer. For mange kan det være tøft å høre på så sterke historier, men de er så viktige.
Gjennom ekte og gripende historier om sykdom, håp og mestring får elevene innsikt i hvordan det er å være ung og rammet av kreft – enten som pasient, pårørende eller etterlatt. Fortellingene åpner for refleksjon, empati og viktige samtaler i klasserommet, og kan være spesielt verdifulle dersom klassen har blitt berørt av at en medelev eller noen i nærmiljøet har fått kreft.
Mange skoler velger å arrangere en Fuck Cancer™-perleworkshop som en del av faget Innsats for andre. Ved å kombinere dette med et besøk fra Fortellerkorpset får elevene en sterk og personlig opplevelse som gir perleworkshop-en en dypere mening og kontekst.
Å få besøk av Fortellerkorpset på arbeidsplassen gir ansatte et sterkt og personlig innblikk i hvordan det er å være ung og berørt av kreft.
Fortellerne våre setter fokus på viktige temaer som for eksempel det å komme seg tilbake i jobb, tilrettelegging og psykisk helse. Dette kan passe godt inn i bedriftens arbeid med sosialt ansvar og kan være en meningsfull del av interne arrangementer eller veldedighetsdager.
Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har spørsmål eller vil booke en forteller til deres bedrift.
Fortellerkorpset gir helsepersonell og studenter et unikt innblikk i hvordan det er å være ung og leve med eller nær kreft.
Gjennom personlige historier får dere innsikt i pasient- og pårørendeperspektivet, som kan styrke empati, kommunikasjon og forståelse i møte med unge kreftrammede.
Dette passer godt inn i faglige seminarer, undervisning eller som del av pasient- og pårørendeopplæring.
Ta gjerne kontakt med oss dersom dere ønsker mer informasjon eller kunne tenke dere å booke en forteller til deres neste undervisning, fagpåfyll og lignende.
Enten det er en konferanse, temakveld eller veldedighetsarrangement, kan Fortellerkorpset bidra med sterke og engasjerende historier som berører publikum.
Fortellingene skaper rom for ettertanke og samtale, og gir arrangementet et personlig og meningsfullt innhold.
Ta gjerne kontakt med oss dersom dere ønsker mer informasjon eller kunne tenke dere å booke en forteller til deres arrangement.
Hvordan bestiller vi et foredrag?
Du kan bestille et foredrag med en fra Fortellerkorpset ved å kontakte Ung Kreft på post@ungkreft.no. Oppgi gjerne litt om hvem dere er, hva slags arrangement det gjelder, og ønsket tidspunkt.
Hvilken forteller får vi besøk av?
Ung Kreft vurderer hvilken forteller som passer best til deres behov, basert på tema, målgruppe og tilgjengelighet.
Hvor lenge varer et foredrag?
Et foredrag kan tilpasses og varer vanligvis mellom 10 og 45 minutter. Det inkluderer en kort introduksjon om Ung Kreft, fortellerens personlige historie og tid til spørsmål. Ved større arrangementer som varer over en time, kan det være aktuelt å sende to fortellere.
Hva koster det?
Foredraget er gratis. Dersom dere har mulighet, setter vi pris på at dere dekker kostnader til reise, mat og eventuelt overnatting for fortelleren.
Vi holder ikke til i nærheten av en storby – kan vi fortsatt få besøk?
Ja! Dersom det ikke er en forteller i nærheten eller det er veldig lang reisevei, kan vi tilby foredrag digitalt. Vi gjør vårt beste for å finne en løsning som passer for dere.
Kan vi kombinere foredraget med en Fuck Cancer™-perleworkshop?
Ja, mange skoler og arrangører velger å kombinere foredraget med en Fuck Cancer™-perleworkshop. Det gir en fin balanse mellom refleksjon og aktivitet, og skaper et sterkt og meningsfullt opplegg.
Hvem passer foredraget for?
Foredragene kan tilpasses ulike målgrupper som skoleklasser, ansatte i bedrifter, helsepersonell eller deltakere på arrangementer.
Hva trenger vi å stille med?
Vi trenger et rom med mulighet til å vise presentasjon på skjerm, og gjerne en mikrofon ved større grupper. Ved digitale foredrag trenger vi at dere har tilgang til en stabil nettilkobling og skjerm med lyd.
For andre spørsmål ta kontakt med oss på post@ungkreft.no
"De gjorde en fantastisk jobb med å formidle sine historier, og det var tydelig at folk ble berørt av hva de hadde å fortelle (det rant noen tårer, ja). Det var et godt oppmøte av folk og vi har i etterkant fått mange positive tilbakemeldinger fra kollegaer som sier at de satte stor pris på presentasjonene."