Barberte hodet og startet en innsamlingsaksjon

Yasin Ansari (20) har alltid vært opptatt av å hjelpe andre mennesker. Da koronakrisen kom til Norge, ønsket han å bruke tiden hjemme på å hjelpe noen som hadde det ekstra vanskelig, nemlig unge kreftrammede. Han startet en innsamlingsaksjon for Ung Kreft, og har fått inn nesten 50 000 kr!

Yasin er 20 år gammel og studerer rettsvitenskap i Oslo. På fritiden liker han å spille spill, lese bøker og gå turer. Og ikke minst å hjelpe andre mennesker.

– Kreftsaken er noe jeg brenner for, sier Yasin.

Han forteller at han startet innsamlingsaksjonen da han innså hvor viktig det var å rette lyset mot unge kreftrammede.

– Jeg kan ikke tenke meg hvordan det er å være 15 år og få nyheten om at man har fått kreft. Dette skal være en uforglemmelig periode i livet. Hvordan er det å ha en kreftdiagnose i denne tiden? spør han.

Samler inn penger til digitale tilbud

Særlig utbruddet av koronaviruset fikk Yasin til å reflektere over den sårbare situasjonen unge kreftrammede er i, som i tillegg til å være syk av kreft, også er i risikogruppen for å bli smittet av viruset. Da Ung Kreft måtte avlyse alle fysiske arrangementer, mistet mange et sosialt tilbud tilrettelagt deres helsesituasjon. Yasin ville være med på å finansiere utviklingen av digitale tilbud for unge kreftrammede, slik at de fremdeles har en sosial arena på trygge vilkår.

– Det er viktig å vise unge kreftrammede at de ikke står alene i kampen mot kreften, sier han.

Barberte hodet i solidaritet

Han begynte innsamlingsaksjonen med å barbere vekk alt håret på hodet i solidaritet med unge kreftrammede, noe som også inspirerte andre til å gjøre det samme.

– Håret sier mye om hvem vi er, og vi legger mye av vår identitet i håret vårt. Jeg barberte vekk håret for å vise at håret ikke definerer deg som person, forteller han.

Dette startet bevegelsen #SammenStårViSterke. Bevegelsen, innsamlingsaksjonen og engasjementet til Yasin gjorde at han ble omtalt i Aftenposten og deres miniserie i Si;D.

Gjør en forskjell

Yasin oppfordrer alle til å starte sine egne innsamlingsaksjoner til saker de brenner for. Han mener at alle kan ha en positiv påvirkning på mennesker og hjelpe andre, og at man må tørre å gå ut av komfortsonen og gjøre noe nytt.

– Det er bare å starte! Hvis jeg kan gjøre en forskjell, så kan du også.

Støtt Ung Kreft

Ønsker du å lage en innsamlingsaksjon eller støtte oss på andre måter? Vi har laget en oversikt over hvordan du kan bidra.

Støtt Ung Kreft