Lager juleverksted til inntekt for Ung Kreft

Fire studenter sitter i en sofa med julepynt på bordet foran seg

I desember skal fire studenter arrangere et litt annerledes juleverksted. – Faren til kjæresten min døde av kreft i fjor. Nå ønsker vi å lage et juleverksted til inntekt for Ung Kreft, slik at unge pårørende får den hjelpen de trenger, sier Ole-Mikal Fløgstad (22).

Eline Beier (22), Petter Syversen (21), Alette Indreberg (29) og Ole-Mikal studerer alle prosjektledelse på Fagskolen Kristiania. Som en del av studiet ble de satt sammen i en tilfeldig gruppe for å gjennomføre et juleverksted. Selv om de ikke kjente hverandre fra før, brukte de ikke lang tid på å bli enige om å støtte Ung Kreft.

– Vi er den eneste gruppen på skolen som har en innsamling for en ideell organisasjon. Det er kult å kunne bidra til en så bra sak, sier Eline.

– Ja, kjæresten min slet etter at faren hennes gikk bort. Tilbud som Ung Pårørende er viktig, og vi håper at dette arrangementet gjør at flere får vite om det, sier Ole-Mikal.

Tenker stort

Juleverkstedet gjennomføres 4. desember i Fagskolen Kristiania sine lokaler, og det er helt gratis å bli med. Studentene garanterer julestemning med gløgg og julebakst. Alle som deltar får mulighet til å lage kort, krans, julekule og julestjerne, i tillegg til å perle Fuck Cancer-armbånd. Arrangørene oppfordrer spesielt unge pårørende å bli med.

– Vi håper at stasjonene på juleverkstedet vil gjøre det lett å komme i snakk med hverandre, sier Eline.

I begynnelsen tok de høyde for at 30 personer skulle komme på juleverkstedet. Nå har de økt kapasiteten til 200.

– Ta med deg en venn, tante, kollega eller bestefar. Meld dere på via Facebook-arrangementet vårt, sier Ole-Mikal.

Spleiselag

Studentene har opprettet en Spleis for å dekke utgiftene til juleverkstedet og håper at så mange som mulig vil bidra. I tillegg ber de bedrifter om donasjoner til Ung Kreft. Målet er å sitte igjen med minst 30 000 kr som skal overføres til organisasjonen.

– Ung Kreft gjør mye bra for en gruppe som ofte blir glemt. Mange tenker at ungdom og unge voksne er sterke og klarer seg selv. Men det er ikke alltid sånn. Vi håper vårt bidrag vil hjelpe unge pårørende med å få det litt bedre, avslutter Ole-Mikal.

Støtt Ung Kreft

Har du lyst til å støtte Ung Kreft eller gi oss en julegave? Les her eller send oss en e-post.