Sommerleir for unge pårørende og etterlatte

Jeg heter Unni, er 20 år gammel og kommer fra Averøya i Møre og Romsdal. Jeg deltok på Ung Kreft sin sommerleir på Sørmarka i august. Her fikk jeg muligheten til å møte andre som er i samme situasjon som meg, lære meg hvordan jeg bearbeider sorg, dele erfaringer og ikke minst ha det gøy.

Jeg mistet moren min til leukemi i 2015. Siden da har jeg hatt et behov for å snakke om mine erfaringer og følelser, og være i kontakt med andre unge som har opplevd det samme som meg. Jeg ønsker å skape et nettverk slik at jeg og andre ikke skal føle oss alene i sitasjonen vi er i. På Ung Kreft sin sommerleir fikk vi akkurat det. Vi hadde veldig flinke fagfolk og ledere fra Ung Kreft som holdt lærerike foredrag og samtalegrupper hvor vi fikk rom til å fortelle om våre erfaringer, samt lytte til og støtte hverandre.

Noe av det beste med sommerleiren var den fine balansen mellom faglig opplegg, sosiale aktiviteter og tid for seg selv. Vi deltok på foredrag og gruppesamtaler som var tilpasset etterlatte eller pårørende, og det ble skapt trygge rammer for gode samtaler. Aktivitetene var varierte og inkluderende: Vi badet, padlet i kano, hadde volleyballturnering, reiste til en klatrepark, og vi kunne perle «Fuck Cancer»-armbånd til inntekt for Ung Kreft og Kreftforeningen. På kveldstid hadde vi også grilling av marshmallows på bålpanne, brettspill, quiz og sosialt samvær.

Tusen takk til Ung Kreft og alle sterke, modige og herlige deltakere for en kjempefin sommerleir. Jeg er så takknemlig for denne opplevelsen, og for alle nye venner og bekjentskap. Håper denne sommerleiren kan gjentas!