Hedersprisvinner Glenn sitter og smiler til kamera med diplom og blomster i hånden.

Vinner av hedersprisen 2022

Årets hedersprisvinner er Glenn Fredrik Fletcher (27). Han er en nøkkelperson som har stått på som frivillig for Ung Kreft i mange år. – Det er så mange flinke folk i Ung Kreft, og jeg føler meg beæret over at de valgte akkurat meg, sier han.

Glenn har engasjert seg på mange ulike arenaer i Ung Kreft, blant annet i fylkesgruppene, på nasjonale samlinger, i referansegrupper og som likeperson.

– Hver gang vi spør Glenn om han vil være med, får vi ja. En så positiv og engasjert frivillig betyr enormt mye for organisasjonen vår, sier styreleder Asgeir Fagerli Langberg.

Et forbilde

Glenn ble nominert av Montebellosenteret hvor han jobber som miljøarbeider. De sier at han har stor omsorg for kursdeltakerne, og at han er en rolig og positiv ung mann som ivaretar barn og ungdom på beste vis. I tillegg er han godt likt av alle og har en lun humor som skaper glede rundt seg.

– Vi i Ung Kreft skriver under på Montebellosenteres begrunnelse. Glenn er et forbilde for både andre frivillige og unge kreftrammede generelt, sier Asgeir.

Glenn visste ikke på forhånd om at han skulle få Ung Kreft sin høyeste utmerkelse.

Ble motivert av andre

Han begynte å engasjere seg i Ung Kreft for å hjelpe andre. Da han selv var syk, visste han ikke hvordan fremtiden ville bli, og han følte seg veldig alene.

– Det var så godt å møte andre som hadde vært igjennom det samme som meg, men som hadde kommet seg videre. Rådene deres motiverte meg. De ble mine forbilder, og jeg ville gjerne klare å oppnå det de hadde fått til. Jeg blir veldig stolt når Ung Kreft sier at jeg er et forbilde for andre. Da føler jeg at jeg har nådd målet mitt.

Det har gått fint med Glenn etter kreftbehandlingen. I dag studerer han psykologi, og i fremtiden ønsker han å jobbe med kreftrammede. I mellomtiden fortsetter han som frivillig i Ung Kreft.

– Jeg anbefaler andre å bli frivillig. Vi er som en liten familie og har mye gøy sammen. Du gir mye av deg selv som frivillig, men får enda mer tilbake, avslutter han.

Ung Kreft har tidligere skrevet om Glenn og kreftdiagnosen hans.

Bli frivillig

Ønsker du å bidra som frivillig i Ung Kreft? Registrer deg her, så kontakter vi deg.