Ung Kreft og Norske hemmeligheter

Ung Kreft og Norske hemmeligheter har hatt et samarbeid hvor vi ba unge berørt av kreft sende inn hemmeligheter helt anonymt. Vi fikk inn hele 277 hemmeligheter, og vi har gjort et utvalg som har blitt illustrert av Cathrine Finstad, som står bak Instagramprofilen "Norske hemmeligheter". Utstillingen ble lansert 19. oktober på Kreftforeningens vitensenter med en panelsamtale om hemmelighetene. Hemmelighetene er sendt inn av både kreftrammede, pårørende og etterlatte, og de som er valgt til å illustreres representerer tematikker som gikk igjen i mange av hemmelighetene vi fikk inn.

- Å lese alle hemmelighetene som kom inn satte følelsene i sving. Bak hver hemmelighet er det enkeltpersoner med hver sine historier. Det er så mange, forteller Annika Fallsen Huhtala, daglig leder i Ung Kreft.

Webinar

I webinaret kan du lytte til en panelsamtale om hemmelighetene. Sammen deler deltakerne sine refleksjoner rundt hemmelighetene som har kommet inn, hva som traff dem og råd til de som befinner seg i lignende situasjoner.

I panelet møter du daglig leder i Ung Kreft, Annika Fallsen Huhtala, Mia Therese Ruud (prosjektleder), Cathrine Finstad (Norske hemmeligheter), Knut Andersen (sorgterapaut ved A-hus), Jane Belinda McCarthy (psykiatrisk sykepleier), Glenn Fletcher (ung kreftrammet, psykologistudent) og Emely Elisabeth Remme Wiland (ung pårørende og etterlatt).Utstilling

De illustrerte hemmelighetene står utstilt i Kreftforeningens Vitensenter i Kongens gate 6 hver helg ut november.

Åpningstider: lørdager og søndager i november kl. 12-15.

Dette er en utstilling som virkelig berører og som bidrar til samtaler og refleksjoner rundt sårbare problemstillinger som rammer alle som blir berørt av kreft.

- Det vi vil oppnå med dette prosjektet er å vise hvilke tanker og problemer unge berørt av kreft brenner inne med, og som kan være vanskelige å snakke om. Ved å dele hemmelighetene kan flere kjenne seg igjen og føle seg mindre alene. I Ung Kreft har du noen å snakke med.

Paneldeltakerne i webinaretTusen takk til våre samarbeidspartnere! Norske hemmeligheter, artisten Bare Jenny og Stiftelsen Dam som har innvilget støtte til dette prosjektet. Og tusen takk til paneldeltakerne og ikke minst alle dere som har sendt inn hemmeligheter til oss.