Ny i jobben

Gratulerer med jobb! Nå er du innafor arbeidsmarkedet, så nå har alt endelig ordnet seg.

Vel, ikke helt. Det er nå jobbkarrieren din starter. Du kan møte noen utfordringer underveis, spesielt hvis du har behov for tilrettelegging.

Ambisjoner + senskader = ?

For noen betaler jobben regningene – for andre er jobben selve livet. Går det an å bygge en drømmekarriere selv om du har senskader og trenger tilrettelegging?

Det kommer an på om

  • arbeidsgiver tilrettelegger for deg
  • du selv klarer å justere jobbhverdagen så du tåler den over lengre tid
  • andre ser deg som en ressurs til tross for senskadene
  • du treffer de riktige folka som kan hjelpe deg frem
  • du selv ser og griper mulighetene som dukker opp

Jeg har vært en prestasjonsjeger hele livet. Så fikk jeg kreft og karrieredrømmen gikk i vasken. Det har vært utrolig vanskelig, for hodet jager fremdeles, men kroppen henger ikke med. En coach sa "kan jeg utfordre deg til å være fornøyd der du er?". Jeg fikk lyst til å mokke henne rett ned.

– Ung kreftrammet

Hvis du bare vil gjøre jobben din uten å stresse med karrieren, har du definitivt tatt det enkleste valget for deg selv. Bra for deg! Men noen har et ustoppelig driv til å skape, prestere og bli bedre – uansett hvordan helsa er. Til deg som bobler over av frustrasjon over alt du vil, men (enda) ikke får til: Tenk langsiktig, bygg deg opp gradvis og vær forberedt på mange nedturer underveis.

Så lenge du trives med å bruke nesten alle kreftene dine på å jobbe, håper vi at du fortsetter å følge karrieredrømmen. Det finnes mange eksempler på folk med ulike hindringer som har nådd fantastiske mål. Hvis du kjenner at du blir mer nedbrutt enn motivert av å hele tiden jakte nye karrieremuligheter, kan det hende det er lurt å justere ambisjonsnivået litt. Uansett heier vi på deg! Du er god nok i deg selv, samme hvor du lander i arbeidslivet.

Over halvparten følger drømmen

En undersøkelse blant Ung Kreft sine medlemmer viser at over halvparten er like motivert som før kreftdiagnosen til å følge karrieredrømmen.

Halvparten opplever at de ikke får samme karrieremuligheter som andre som ikke har hatt kreft.

Les hele undersøkelsen.

Les mer om