Sjukt lyst på jobb

Hva skal du bli når du blir stor?

Kreftpasient. Sa ingen. Noensinne.

Så hva gjør du når sykdommen har rotet til karriereplanen, og du sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet? Her finner du gode råd som hjelper deg med å få jobb etter kreft i ung alder.

Sjekkliste

Er du klar for å jobbe eller studere etter kreftdiagnosen? La oss ta en uhøytidelig sjekk:

  • Formen kjennes relativt grei, jeg tåler en del belastning både fysisk og mentalt.
  • Jeg prioriterer allerede hyggelige ting i livet som venner og fritidsinteresser, uten at jeg blir utslitt av det.
  • Jeg begynner å kjenne på overskudd og klør etter å bidra til noe større enn meg selv.
  • Jeg har sjukt lyst på jobb.

Hvis du kjenner deg igjen i ett eller flere av punktene, kan det være på tide å prøve å jobbe eller studere. Følg menyvalgene over, så tar vi det derfra. Du kan også ta kontakt med Ung Kreft sin rådgivningstjeneste eller Kreftforeningens arbeidslivsrådgivning. Vi hjelper deg i spørsmål om arbeidslivet.

Kreftbehandlingen har gitt meg nye perspektiver på karriere og yrkesliv. Jeg er takknemlig for den nye innsikten i meg selv og arbeidslivet, men det er trist at samfunnet ikke er mer fleksibelt overfor mennesker som blir syke og faller utenfor en normal hverdag. De burde blitt møtt med et aktivt, inkluderende og deltakende yrkesliv.

– Ung kreftrammet

3 av 5 føler seg ensomme

En undersøkelse blant Ung Kreft sine medlemmer viser at 3 av 5 som står helt eller delvis utenfor arbeidslivet, føler seg ensomme. 2 av 5 sier at de kunne vært i noe arbeid hvis det ble tilrettelagt for dem. Les hele undersøkelsen.

Om Sjukt lyst på jobb

Sjukt lyst på jobb er et samarbeid mellom Ung Kreft og Kreftforeningen. En referansegruppe med unge kreftrammede har delt sine erfaringer og vært med å bestemme innholdet. Tusen takk for verdifull innsikt. Og tusen takk til Stiftelsen Dam for støtte til prosjektet.

Les mer